Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Nije kršćanin onaj koji ne postane apostol Vjera otvara naše oči kako bismo vidjeli Isusa u događajima kojih smo gledatelji i glumci. Tako se boravi s Isusom

Foto: Pixabay


 

S krštenjem koje smo primili pozvani smo postati sveti, jer Trojedini Bog je triput Svet. „Budite sveti, jer Ja sam svet“, kaže Gospodin izraelskom narodu. Kako bismo vidjeli i shvatili što je svetost, Otac nebeski nam je poslao Isusa Krista koji je na Brdu Blaženstava rekao: „Budite savršeni u ljubavi kao što je savršen Otac vaš koji je na nebesima“.

Boraveći s Isusom, apostoli su vidjeli što znači imati krotko, ponizno i samilosno srce

U čemu se sastoji svetost? U tomu da postanemo ljubav, jer Bog je ljubav. Kako bismo postali sveti, moramo biti s Isusom kao što su bili apostoli. U njima se zapalio plamen ljubavi jer su bili s Isusom i slijedili Ga. Isus im je rekao: „Pođite za mnom. Slijedite me“. Kamo god je Isus išao, apostoli su bili s Njim. Boraveći s Isusom, apostoli su vidjeli što znači imati krotko, ponizno i samilosno srce. Neki bi čitatelj mogao uskliknuti govoreći: „Apostoli su imali veću prednost od nas jer su ga vidjeli vlastitim očima i slušali vlastitim ušima!“. Isus je rekao Tomi: „Ti vjeruješ jer si me vidio i dotaknuo, ali blaženi oni koji će vjerovati u mene, a da me nisu vidjeli“. Stoga je potrebna velika vjera za vidjeti i slušati Isusa.

Vjera otvara naše oči kako bismo vidjeli Isusa u događajima kojih smo gledatelji i glumci. Tako se boravi s Isusom

Počnimo, dakle, vjerovati da je Isus u Evanđelju, u patnicima, u poniznima, u Crkvi, u djeci, u muškarcima i u ženama koji čine put svetosti, u grešnicima, u svećenicima (ovdje je potrebna uistinu velika vjera) i u sakramentalnom životu. Vjera otvara naše oči kako bismo vidjeli Isusa u događajima kojih smo gledatelji i glumci. Tako se boravi s Isusom.

Ako budemo i ostanemo s Isusom, nosit ćemo Isusa drugima. I tako se postaje Isusovim apostolom u svijetu koji korača u tmini

Ako nismo s Isusom, vjera blijedi i možemo čak doći dotle da kažemo: „Više ne vjerujem!“. Ako budemo i ostanemo s Isusom, nosit ćemo Isusa drugima. I tako se postaje Isusovim apostolom u svijetu koji korača u tmini. Nije kršćanin onaj koji ne postane apostol.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh