Osobni razvoj

SLOBODNO DISATI

NEPROCJENJIVO Starac koji je ozdravio od koronavirusa rasplakao liječnike Vrijedi se zamisliti nad riječima ovoga čovjeka

Foto: Ian Schneider; Unsplash

 

Nakon poboljšanja zdravstvenog stanja 93-godišnjaka koji je bio zaražen koronavirusom u Italiji, bolnica ga je zamolila da plati cijenu za disanje na respiratoru za jedan dan. Starac je zaplakao. Liječnik mu je rekao da ne plače zbog računa, no ono što je starac odgovorio, rasplakalo je sve liječnike:

„Ne plačem zbog novca koji moram platiti. Sve ovo mogu platiti. Plačem jer dišem Božji zrak već 93 godine, ali ga nisam nikad platio. Cijena disanja na respiratoru je 500 € za jedan dan. Znate li koliko dugujem Bogu? Nikad prije nisam zahvalio Bogu na tome!“

 

Riječi ovoga starca vrijede razmišljanja. Kada slobodno udahnemo zrak bez bolova ili bolesti, zrak ne shvaćamo ozbiljno. Tek kada uđemo u bolnicu, možemo saznati da čak i udisanje kisika pomoću uređaja košta.

Zahvaljujem Bogu na vremenu koje mi je dao u cijelom životu da mogu slobodno disati!

Hvala ti, Gospodine, što si sve moje račune platio na križu.

Autor: Krešimir Merket

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh