Duhovnost

DOVOLJNO ZA POČETAK!

Ne trebate biti teolog da duhovno vodite svoju obitelj. Da biste u tome uspjeli, dovoljno je „samo” ovo

Ne trebate biti teolog da duhovno vodite svoju obitelj. Da biste u tome uspjeli, dovoljno je „samo” ovo

Mogu s potpunom sigurnošću utvrditi da je, bez obzira na to tko ste ili tko ste bili, prvi korak prema tomu da postanete duhovni vođa u svojem domu taj da shvatite da vam to ne ide. Čak i ako se trudite, sve više i više spoznajući snagu Duha Svetoga, sasvim izvjesno je da u tome nećete uspjeti sve dok vaši prioriteti nisu pravilno posloženi.


Nemojte dopustiti da vas to obeshrabri

Prvo, svatko tko će vam prigovoriti zbog toga što ste to priznali vrlo vjerojatno sam ne želi priznati da se nalazi u istom stanju (ako ne i u gorem). Određivanje prioriteta velik je problem za svakoga od nas. Drugo, promjene koje ćete morati provesti, koliko god možda bile važne i teške (kao što su moje bile), ne znači da ste dosada sve radili krivo i da trebate stopostotnu promjenu. To samo znači da morate ponovo odrediti ciljeve. Trebate jasniji smjer. Morate se fokusirati. Trebate ono što svi mi trebamo: odlučnost da si zadate plan, kao i hrabrost da učinite što god je potrebno da ga provedete. Biti duhovni vođa u svojem domu ne traži dodatnu izobrazbu ili pohađanje biblijskih tečajeva. Sve dok vjerujete u Isusa i imate povjerenje u njega samo po vjeri i po milosti da vam oprašta grijehe, možete se smatrati duhovnim voditeljem svoje obitelji. I to odmah sada. Odmah ste angažirani. Možete početi već danas. Bog vas je stavio na to mjesto kao oca u svojoj obitelji i povjerio vam jedno ili više svojih stvorenja (vašu djecu) da ih vodite i odgajate kao dar iz njegovih ruku. Možda još točno ne znate kako to činiti. Malo od nas, ako itko, to ikada zna. Svi mi učimo i rastemo, odustajemo i počinjemo ispočetka, ali nikada se ne smijemo prestati potpuno oslanjati na Božju pomoć. A posao je već vaš. Primljeni ste. Ako želite da vam to kažem malo kršćanskijim jezikom, to bi bilo otprilike ovo: Dobili ste zadatak. Nemate vremena za gubljenje.

Što vam je potrebno za početak

Ali ono što vam je za početak potrebno jest razrađen redoslijed prioriteta, jer su neki od prethodnih – oni koji su vas sprečavali da preuzmete odgovornost na sebe – bili za vas štetni. Dakle ako ne odustanete od starih prioriteta i ne stavite ih malo sa strane, sve će ostati isto. A mislim da ne biste čitali ovu knjigu kad biste to htjeli.

Prvo što trebate napraviti u tome plemenitom pothvatu nije plan kako ćete duhovno voditi svoju obitelj predanije i svrhovitije. (Do toga ćemo doći poslije.) Prvo vam je potreban plan koji će osmisliti vašu vlastitu misiju i svrhu. Kao osobe. Viziju onoga kamo vi želite doći. Duhovno. Jasan uvid u to što trenutno radite, što vam je najvažnije i što vam je od toga balast koji više ne možete nositi – ne ako ste se odlučili za pravi duhovni rast i vođenje. (…)

Iz knjige „Vjeruju li vaša djeca” autora Terencea Chatmona. Do nedjelje, 1. srpnja, knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 63 kune (redovna cijena iznosi 90 kuna). Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

O knjizi „Vjeruju li vaša djeca?” 

Knjiga je ponajprije namijenjena očevima obitelji, no ponekad je potrebno da neki drugi član malo pogurne, ohrabri „glavu obitelji”…

Svatko od nas roditelja itekako bi htio da njegova djeca ozbiljno shvate vjeru te izrastu u dobre vjernike i dobre ljude…

I svatko od nas zna da bi o vjeri trebalo razgovarati unutar obitelji.

No kako to učiniti?

Ova knjiga donosi dugogodišnje iskustvo prezbiterijanske obitelji koje slijede stotine tisuća obitelji svih kršćanskih denominacija širom svijeta! Svakako ju se isplati pročitati jer ako usvojimo i samo mali njezin dio, to će zasigurno bitno utjecati na daljnji život naše djece, pogotovo na njihovu vječnost!

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni? Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh