Duhovnost

BLIZINA BOŽJA

Ne osjećaj se krivom što odvajaš vrijeme kako bi tražila Božje lice Nisi stvorena da na zemlji nađeš potpuno zadovoljstvo jer stvorena si na moju sliku i zato težiš za onim nebeskim

bozja blizina

Foto: Unsplash, Artem Kovalev

 

Ne osjećaj se krivom što odvajaš vrijeme kako bi tražila moje lice. Ti tako samo odgovaraš na poticaje moga Duha koji živi u tebi. Stvorio sam te na svoju sliku i skrio nebo u tvome srcu.

Lažni bogovi i idoli ovoga vremena zaslijepili su um čovjekov da nebesko traži na paklene načine

Tjeskoba uzrokovana prazninom koju svijet osjeća zapravo je neispunjena težnja za savršenstvom i puninom neba. Propali pokušaji da se ta praznina ispuni ičime što nisam ja, završavaju u grijehu, a čežnja da srce pripada momu ostaje neispunjena. Lažni bogovi i idoli ovoga vremena zaslijepili su um čovjekov da nebesko traži na paklene načine: izopačenostima svake vrste. Ali nema tako velika grešnika koji se ne bi mogao preobraziti u sveta kršćanina kada svu svoju glad za životom u punini prepusti meni da je ja utažim.

Nisi stvorena da na zemlji nađeš potpuno zadovoljstvo jer stvorena si na moju sliku i zato težiš za onim nebeskim

Moja ljubav i opraštanje utažuju glad tvoje duše za dobrima koje ovaj svijet ne može pružiti. Nisi stvorena da na zemlji nađeš potpuno zadovoljstvo jer stvorena si na moju sliku i zato težiš za onim nebeskim.

Budući da je nebo moj dom, ono je i tvoj dom kamo putuješ, a kada stigneš, napokon će biti ispunjene sve čežnje tvoga srca. U tvoje sam srce stavio djelić neba koji te podsjeća da ti je na zemlji tragati za onime što je nebesko. Kušaj taj predokus neba. Odbaci svaki osjećaj krivnje što težiš za nečime što nije od ovoga svijeta jer mene veseliš svaki put kada mi dolaziš s iščekivanjem. Veseli me tvoje srce koje traži moje lice.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Srah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Najčitanije

Na vrh