Osobni razvoj

OD DUHA DO UHA

Ne boj se otvoriti srce, reci onom tko te ranjava: ‘Ljubim te u svakom pogledu’ Ako si u životu imao nesporazume, osude, optužbe – ne dopusti da te demon zavede kad ti govori: „Optuži, zatvori se"

Foto: Radu Florin, Unsplash

Foto: Radu Florin, Unsplash

(…)

Da bi se pokazala izdržljivost ljubavi, mora se proći kroz kušnju. Nije nužno da nam netko učini nepravdu. Često se događa nesporazum da bi se došlo do dubljeg razumijevanja.

„Izvolite! Vi mene optužujete, ali ja vas ne optužujem – ja vas ljubim!“

Ako si u životu imao nesporazume, osude, optužbe – ne dopusti da te demon zavede kad ti govori: „Optuži, zatvori se, ne ljubi! Oni te ne vole, ona te ne voli – nemoj voljeti ni ti!“.

Ne boj se otvoriti srce

Nemoj se bojati otvoriti srce kao Isus i reći: „Izvolite! Vi mene optužujete, ali ja vas ne optužujem – ja vas ljubim!“. Kada onomu tko te ranjava govoriš: „Ja te ljubim u svakom slučaju“, tad mu ispada mač iz ruku.

Bog pokazuje istinu

Kada onomu tko te ranjava govoriš: „Neću te optuživati, jer si za mene predragocjen“, onda ne moraš više tvrdoglavo braniti svoju istinu, ne moraš ništa posebno raditi. Ako stojiš na strani istine, onda će ti ju Bog pokazati. Ali nikad nemoj pokazivati istinu s ciljem da se uzvisiš nad protivnika, jer to je ogromna kušnja – istina koja vodi k oholosti. Ne moraš uvijek pobijediti – možeš i izgubiti – i vidjet ćeš da je poraz s Bogom ustvari isto što i pobjeda.

od duha do uha 3d

 

Iz knjige „Od Duha do uhaautora patera Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh