Duhovnost

KORIZMA S RIJEČJU BOŽJOM

Napast prozivanja Boga Ova korizma ti je prilika da se vratiš svome Gospodinu a ne da Njega potežeš da prati tebe. U ovoj korizmi ti pripravi put Kralju svemira, učini sve što je u tvojoj moći da Mu pokažeš koliko ti znači. Kako to možeš učiniti?

Foto: Pixabay, Ri Butov

 

Često puta se čovjek zapita: je li Bog uz mene? Kada zapadne u neku težu situaciju često pitanje je: gdje si Bože? Isto tako tko kroči stazama Gospodnjim pa zapadne u tešku situaciju, onda okolina, jer ga prati i promatra, pita: gdje ti je taj tvoj Bog?

I Izraelci se pitaju „Je li Gospodin među njima ili nije?” Zatim vidimo da ih Gospodin nije napustio, osim toga tijekom cijelog putovanja brinuo se za njih.

Zar niste često puta pali u napast i stali prozivati Boga i tražiti Ga da vam hitno položi račun i objasni gdje je svo ovo vrijeme kad ga baš najviše trebate?

Zar niste često puta pali u napast i stali prozivati Boga i tražiti Ga da vam hitno položi račun i objasni gdje je svo ovo vrijeme kad ga baš najviše trebate? Posebno sad kad si zapao u financijsku krizu – nema Ga da te izvadi, sad kad ti je dijete bolesno pitaš Ga „gdje si Bože” ili kad si u drugoj beznadnoj situaciji, opet ti se nije javio.
Da, to je pokazatelj da si pao u napast i da prozivaš Boga kao Izraelci u pustinji kod Mase i Meribe.

…ponizi se do bola. Stupi Mu pred lice s hvalama, a zatim padni na koljena – i vjeruj Gospodinu Bogu svome

Ova korizma ti je prilika da se vratiš svome Gospodinu a ne da Njega potežeš da prati tebe. U ovoj korizmi ti pripravi put Kralju svemira, učini sve što je u tvojoj moći da Mu pokažeš koliko ti znači.
Kako to možeš učiniti? Jednostavno je: ponizi se do bola. Stupi Mu pred lice s hvalama, a zatim padni na koljena – i vjeruj Gospodinu Bogu svome.
Ako nisi siguran u svoju vjeru, to znači da nisi upoznao Kralja kraljeva, zato ti preporučujem Školu molitve ondje govorimo samo o Njemu.

Šimo Đulić, bacc.theol, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh