Roditelji i djeca

BIBLIJSKE PRIČE ZA DJECU I MLADE

I prije tvoga rođenja On je imao plan za tvoj život „Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Gospodnja.” (Jeremija 29, 11)

Foto: Aditya Romansa, Unsplash

Foto: Aditya Romansa, Unsplash

 

Zemljom su zavladali Perzijanci, a Izraelci su morali živjeti pod vlašću perzijskoga kralja Ahasvera. Kralj Ahasver želio je ženu, a među najljepšim djevojkama u Perziji odabrao je Esteru. Estera je bila siromašna djevojka, no bila je jednako pametna koliko i lijepa. Ona je bila sve što je kralj želio. No, Estera je također imala tajnu. Bila je Izraelka, a njezin rođak Mordokaj bio je vođa Izraelaca. Kad bi kralj to saznao, možda je ne bi htio oženiti.

„Udaj se za kralja, ali nemoj mu reći da si Izraelka. Perzijanci nas ne vole”, govorio je Esteri Mordokaj.

Na dan njezinoga vjenčanja, Estera se osjećala poput najljepše princeze. Kralj je stavio krunu na njezinu glavu, a u njezinu čast održao je gozbu. Njihov posebni dan bio je blagdan za cijelo kraljevstvo. No, jedan čovjek nije želio da žive sretno do kraja života.

Budući da je bila u velikoj opasnosti, Estera je otišla kralju s posebnom zamolbom. Odlučila je da će, ako već treba umrijeti, umrijeti služeći Bogu

Bio je to jedan zao čovjek imenom Haman koji je radio za kralja Ahasvera. Mrzio je Izraelce i smišljao je plan da ih sve ubije. Esterin rođak Mordokaj potajno je otišao do palače i Esteri donio tajnu poruku. Njegova poruka je glasila: „Haman želi pobiti Izraelce. Pomozi nam!” Budući da je bila u velikoj opasnosti, Estera je otišla kralju s posebnom zamolbom. Odlučila je da će, ako već treba umrijeti, umrijeti služeći Bogu.

„Spasi mene i moj narod”

Estera je dvije noći pravila posebne večere za Hamana i kralja Ahasvera. Nakon večere, njezin muž joj reče: „Estera, dat ću ti sve što poželiš pa i pola moga kraljevstva.” Aha! Estera je pomislila kako je pravo vrijeme da otkrije svoju tajnu.

Kralj Ahasver bio je dobar prema Izraelcima, a Esteru i danas pamte po tome što je štitila živote svoga naroda kako bi se Isus mogao roditi iz njega

„Spasi mene i moj narod”, reče Estera. „Tvoj radnik Haman nas pokušava ubiti!”
„Što?” uzviknu kralj. Nije ga bilo briga što je Estera Izraelka. Kad je saznao da je mogla poginuti, dao je kazniti Hamana. Kralj Ahasver bio je dobar prema Izraelcima, a Esteru i danas pamte po tome što je štitila živote svoga naroda kako bi se Isus mogao roditi iz njega.

Isus ti govori:

„Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Gospodnja.” (Jeremija 29, 11)

Čak i prije tvoga rođenja imao sam plan za tvoj život. Možda se ne osjećaš kao posebna osoba. Ali ako želiš, možemo zajedno stvarati. Imam planove za tebe, i oni su dobri

NOVO! Biblijske priče za djecu i mladeIz knjige Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori… autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete pročitati ovdje, a kupiti ju možete ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se zaista želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista) ispod imate kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh