Intervju

PREDSTAVLJANJE PJESME „TI (TI MI BUDI)“

Nakon „Ceste života“, mladi glazbenik Tomislav Nosić snimio novu duhovnu pjesmu: ‘Pjesma govori o trenutku kada čovjek postaje svjestan da ne može dalje sam i da treba Božje milosrđe i milost’ „Ti (Ti mi budi)“ intimna je duhovna pjesma koja „govori o trenutku kada čovjek postaje svjestan da ne može dalje sam i da treba Božje milosrđe i milost“. Pjesmu izvodi mladi glazbenik Tomislav Nosić, koji je za naš portal ispričao kako se je počeo baviti duhovnom glazbom, što njemu osobno znači vjera u životu, ali nam je i otkrio kako je nastala ova dirljiva pjesma…

Nakon „Ceste života“, mladi glazbenik Tomislav Nosić snimio novu duhovnu pjesmu: 'Pjesma govori o trenutku kada čovjek postaje svjestan da ne može dalje sam i da treba Božje milosrđe i milost'

Foto: Tomislav Nosić

 

Molim Vas da nam se za početak kratko predstavite.

Tomislav: Hvaljen Isus i Marija! Ja sam Tomislav Nosić, rođen sam u Torontu i imam 28 godina. Završio sam Pravni Fakultet, međutim, život mi je ipak otišao u drugom smjeru pa se danas bavim glazbom i radim kao stručni suradnik.

Glazbom se bavite od malena. Kako se je i kada u Vama rodila ljubav prema duhovnoj glazbi?

Tomislav: Kao dijete pjevao sam u dječjem zboru u župi Kraljice Mira u Norvalu u Kanadi. Nakon nekog vremena počeo sam svirati orgulje. Orgulje sviram i danas, a uz to vodim i crkveni zbor. S obzirom da vodim zbor, uvijek sam u potrazi za novim pjesmama koje bismo izvodili na misama, tako da sam puno vremena proveo slušajući duhovnu glazbu. Točno se sjećam trenutka kada sam ju zaista zavolio; bilo je to u prosincu 2015. godine, nakon što sam otkrio zbor Mihovil iz Splita, točnije s Kamena. Nisam ih se mogao naslušati. „Kupili“ su me na prvo slušanje i neko ih vrijeme nisam mogao prestati slušati. Ne događa mi se tako često da naiđem na pjesmu ili izvođača koji ostavi tako snažan dojam na mene. Njihovo slavljenje Boga pjesmom bilo je „melem za uši“.

Imao sam čast i surađivati s njima 2016. godine. Zajedno smo snimili moju prvu duhovnu pjesmu Cesta života (glazbu i tekst potpisuje Goran Bošković, a aranžman Vladimir Juričić). S tom sam pjesmom nastupao na Papa Festu u Solinu. Zauvijek ću pamtiti taj nastup i nositi ga u srcu. Smatram da je to bilo jedno od najljepših putovanja u životu, ako ne i najljepše, jer sam upoznao nove ljude, zaista divne i posebne. Bilo je predivno i pravi blagoslov surađivati s njima.

 

„Postoji jedna zanimljiva priča kako je pjesma nastala…“

 

Što Vama osobno znači vjera u životu? Kako ju živite?

Tomislav: Vjera mi puno znači u mom životu; u njoj pronalazim utjehu, nadu i mir. Svakodnevno nađem vremena za molitvu i razgovaram s Bogom, a nedjeljom idem na euharistijsko slavlje.

Objavili ste novu pjesmu Ti (Ti mi budi) čiji je tekst prilično intiman. Postoji li neka posebna priča koja se vezuje s njom? Kako je nastala pjesma?

Tomislav: Pjesma Ti (Ti mi budi) govori o trenutku kada čovjek postaje svjestan da ne može dalje sam, i da treba Božje milosrđe i milost. Glazbu i tekst potpisuje Tomislav Marić a aranžman mladi američki glazbenik Arthur Ward i ja. Postoji jedna zanimljiva priča o tome kako je pjesma nastala. Uglavnom, naišao sam na Tomislavovu pjesmu Tražim Te s Bonofesta 2015. na YouTubeu, koja mi je mjesecima bila na repeatu. Divio sam se njegovu glasu i talentu. Prošle smo godine moj brat blizanac i ja bili u Splitu, i kako sam surađivao sa zborom Mihovil, ostao sam u kontaktu s nekoliko članova zbora. Dogovorio sam se s jednim prijateljem koji pjeva u zboru da se nađemo na kavi. Nisam znao da će dovesti Tomislava sa sobom i zaista smo se lijepo družili (nisam mu tada rekao da slušam njegove pjesme ha ha). Otkako sam snimio Cestu života, odlučio sam baviti se duhovnom glazbom. Kontaktirao sam Tomislava kako bih ga pitao ima li pjesmu za mene i tada mi je rekao je da će ju napisati. Par mjeseci kasnije, poslao mi je demo snimku za Ti (Ti mi budi) i doslovno sam se zaljubio već na prvo slušanje, što se stvarno rijetko događa kod mene i odlučio sam snimiti ju. Tekst je nježan i meditativan, i htio sam da aranžman bude upravo takav. U tome mi je pomogao Arthur Ward, koji je uspješan glazbenik u Americi. Zaista sam zahvalan na ovoj divnoj suradnji.

Papafest 2016

Foto: Nastup na „Papa festu“ 2016. godine

 

„Uzor su mi fra Marin Karačić i sestre Husar“

 

Imate li neke glazbenike koji su Vam uzori u stvaralaštvu?

Tomislav: Svakako moram izdvojiti fra Marina Karačića. Osim njega, jako volim i sestre Husar.

Naslov Vašeg prvog albuma je „Donija sam grudu zemlje“. Kako je album nastao i zašto taj naziv?

Tomislav: Glazbom se bavim otkada znam za sebe. Nakon što sam više godina pjevao na raznim hrvatskim festivalima u Torontu i okolici, odlučio sam da ću se glazbom baviti profesionalno. Svoj sam prvi album, „Donija sam grudu zemlje“, koji sadrži deset pop skladbi, izdao 2009. godine. Diskografska kuća Song Zelex iz Širokog Brijega album je objavila u Bosni i Hercegovini. Dok smo stvarali album, plan je bio da ga izdamo samo u Kanadi i Americi, gdje ima jako puno iseljenika, i zato sam se odlučio za taj naziv. Poruka pjesme „Donija sam grudu zemlje“ ta je da se rodni kraj ne zaboravlja.

Koji su Vaši planovi za budućnost?

Tomislav: Planiram snimiti još duhovnih pjesama. Također, volio bih i pjesmu Ti (Ti mi budi) snimiti na engleskom jeziku, za kanadsko i američko tržište.

 

Osjećam oluje se dižu

A mira nemam, Tvoju pomoć trebam;

Od tebe tražim milost, jakost i snagu,

Da živim dalje svoje poslanje…

 

(Iz pjesme „Ti (Ti mi budi)“)

 

Pjesmu možete poslušati ovdje:

Razgovarala Gabriela Jurković; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh