Vjera i znanost

JE LI DOVOLJNO BITI SAMO „DOBRA OSOBA”?

Najveći mit današnjice (kada je u pitanju religija) Bog je savršeno pravedan i on zato mora kazniti loša djela bez obzira na to koliko smo učinili onih dobrih

Najveći mit današnjice (kada je u pitanju religija)

Foto: Unsplash, Daniel Mingook Kim 

 

U stvari najveći mit današnjice kada je u pitanju religija upravo je vjerovanje da nebo zaslužujemo svojom „dobrotom”. Prema tome stajalištu nije važno što vjeruješ ako si „dobra osoba” i ako tvoja dobra djela prevaguju nad onim lošima.

Nakon što smo sagriješili protiv vječnog Bića, a svi smo sagriješili, zaslužili smo vječnu kaznu i tu činjenicu ne može promijeniti nijedno dobro djelo

No, to je pogrešno razmišljanje jer je Bog savršeno pravedan i on zato mora kazniti loša djela bez obzira na to koliko smo učinili onih dobrih. Nakon što smo sagriješili protiv vječnog Bića, a svi smo sagriješili, zaslužili smo vječnu kaznu i tu činjenicu ne može promijeniti nijedno dobro djelo.

Isusova izjava: „Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni” (Iv 14,6) nije bila proizvoljna tvrdnja već ona odražava stvarnost svemira

Isus nam je došao ponuditi spas od te kazne, došao nam je ponuditi vječni život. Izgubljeni raj iz Knjige Postanka postaje u Knjizi Otkrivenja ponovno stečeni raj. Dakle, Isusova izjava: „Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni” (Iv 14,6) nije bila proizvoljna tvrdnja već ona odražava stvarnost svemira.

Isus je jedini put zato što postoji samo jedan način na koji Bog može pomiriti svoju beskrajnu pravdu sa svojom beskrajnom ljubavlju (Rim 3,26). Kada bi postojao bilo koji drugi način, to bi značilo da je Bog dopustio da Krist umre ni za što (Gal 2,21).

Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist; Autor: Norma LGeisler i Frank Turek; Nakadnik: Figulus

Iz knjige N. L. Geislera i F. Tureka „Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist”. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitajte ovdje. Kupiti ju, po sniženoj cijeni od 60 umjesto 120 kuna, možete ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh