Recenzije knjiga

„Najmanji ljudi” Robert L. Sassone

VIDEO: Djeca u majčinu trbuhu već između osam i deset tjedana osjećaju bol a koža im je osjetljiva na dodir

O knjizi

Ova će knjiga vašoj kćeri/sinu dati više od bilo kojeg zdravstvenog odgoja!

Knjiga o životu prije rođenja napisana na temelju razgovora s prof. Jérômeom Lejeuneom i prof. sir Albertom Williamom Lileyjem.

Sir Albert William Liley (1929. – 1983.) bio je profesor Perinatalne fiziologije na Poslijediplomskom studiju porodništva i ginekologije na Sveučilištu u Aucklandu. Otkrio je da se prema nerođenim ljudima može postupati kao prema svim drugim pacijentima, i pionir je u razvijanju tehnika promatranja i liječenja još nerođenih ljudi, koje su i danas u uporabi. Za svoje je zasluge dobio plemićku titulu i proglašen je vitezom (Sir) a kolege liječnici nazvali su ga ocem suvremene embriologije.

Jérôme Lejeune (1926. – 1994.) postao je slavan godine 1959., kada je otkrio uzrok Downova sindroma i činjenicu da ljudi mogu imati više od 46 kromosoma. Većinu je svoga života proveo tragajući za lijekom. Neki ga smatraju vodećim genetičarem u svijetu; pokret Pravo na život (Pro Vita) njegovom je smrću izgubio svoga moćnog zaštitnika i borca.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, potražite “Ocjena knjige” na dnu članka. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Osnovne informacije

Naslov: Najmanji ljudi
Autor: Robert L. Sassone
Nakladnik: Ustanova Kristofori
Godina izdanja: 2013.
Jezik: hrvatski
Prijevod s engleskog jezika: Vedran Dejanović
Broj stranica: 224
Uvez: meki
Veličina knjige: 13,6 x 20,4 cm

Najčitanije

Na vrh