Svjedočanstva

POTRESNA ŽIVOTNA PRIČA

NABEEL QURESHI Što ako Isus nije Bog? Obožavao bih čovjeka, a to bi mi donijelo Allahov gnjev… Naravno, upravo je to ono što Kur'an uči. U islamu postoji samo jedan neoprostivi grijeh - širk, a to je vjera da je netko drugi, osim Allaha, Bog…

NABEEL QURESHI Što ako Isus nije Bog? Obožavao bih čovjeka, a to bi mi donijelo Allahov gnjev…

Nabeel Qureshi/ foto: bing.com 

 

Neoprostivi grijeh u islamu

Moja najveća briga, ako bih prihvatio Isusa kao Gospodina, bila je ta da bih mogao biti u krivu. Što ako Isus nije Bog? Obožavao bih čovjeka. To bi mi donijelo Allahov gnjev, i više od svega, osiguralo bi mi život u paklu.

Naravno, upravo je to ono što Kur’an uči. U islamu postoji samo jedan neoprostivi grijeh – širk, a to je vjera da je netko drugi, osim Allaha, Bog. O širku se konkretno priča vezano uz Isusa u poglavlju 5, redak 72. Onome koji vjeruje da je Isus Bog „doista će mu Allah zabraniti Džennet, a sklonište njegovo bit će vatra“.

To je cijena koju muslimani moraju uzeti u obzir kada razmišljaju o Evanđelju: gubljenje veza koje su izgradili u životu, potencijalni gubitak života i – ako su u krivu – gubljenje vječnoga života u raju. Nije pretjerano reći da muslimani često riskiraju sve da bi prihvatili križ.

Križ

Ali opet, to je križ. Postoji razlog zašto je Isus rekao: „Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga.“ (Marko 8, 34-35)

Bi li bilo vrijedno uzeti svoj križ i biti raspet pored Isusa? Ako On nije Bog, onda ne. Izgubiti sve što imam da bih obožavao lažnog Boga? To je čvrsto „ne“. Ali ako je On Bog, onda „da“. Da budem zauvijek vezan za svoga Gospodina tako što bih patio s njim? To je čvrsto „da“!

Sada, više nego li ikada, ulozi su bili jasni i morao sam znati tko je On. Sve je ovisilo o Njegovu identitetu. Počeo sam ga preklinjati da mi se otkrije. Jesam li stajao, hodao, molio se ili ležao u krevetu – preklinjao sam ga da mi otkrije istinu. (…)

Iz knjige „Tražeći Allaha, pronašao Isusa“ autora Nabeela Qureshija.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh