Duhovnost

MUDRE MISLI ŠPANJOLSKOG FRANJEVCA // „Mir – najizravniji put prema vječnom životu”

„Mir – najizravniji put prema vječnom životu”

Foto: Shutterstock

 

Bog od vas traži samo jedno: kad god se uznemirite, ponovno pronađite mir u sebi, u svojim djelima, mislima i pokretima…

Mir je najizravniji put prema vječnom životu. Nikad ne dopustite da vam se srce uznemiruje, žalosti, uzbuđuje, niti da se miješa u nešto što bi ga moglo brinuti.

„Kad god se uznemirite, ponovno pronađite mir u sebi…“

Uvijek radite na tome da vam srce ostane mirno, jer Gospodin govori: „Blago mirotvorcima”. Činite tako i Gospodin će u vašoj duši izgraditi ‘grad mira’ i od vas će učiniti ‘kuću užitaka’. Bog od vas traži samo jedno: kad god se uznemirite, ponovno pronađite mir u sebi, u svojim djelima, mislima i pokretima.

„Prava sloboda je u tome da čovjek nije ni na što navezan“

Kao što se grad ne gradi u jednom danu, nemojte misliti da ćete u jednom danu uspjeti doći do unutarnjeg mira: gradite nastambu za Boga, postajete Božji hram. Sagraditi ga mora sam Gospodin. Temelj te zgrade je poniznost.

Neka vaša volja uvijek bude spremna na sve. Neka vaše srce ne bude ničemu podčinjeno. Kad imate neku želju, ne budite nesretni ako se ona ne ostvari: budite mirni u duši, kao da niste ništa željeli. Prava sloboda je u tome da čovjek nije ni na što navezan. Bog traži da vaša duša bude slobodna, da bi u njoj mogao učiniti svoja veličanstvena djela.

Autor: Juan de Bonilla (Medjugorje-info.com)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh