Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Možda ja ustvari ne zaslužujem sreću u braku, obitelji?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Razmišljaš li ponekad ovako: „Možda ja ustvari ne zaslužujem sreću u braku, obitelji? Možda sam ja ustvari uistinu toliko loša osoba; možda sve ovo dolazi na naplatu zbog mojih grijeha i slabosti? Možda me sam Gospodin na neki način napustio u svemu i nemam blagoslova jer ustvari niti ne vrijedim? Jer prečesto se osjećam slabo, grešno, nemoćno, a ono najgore, silno odbačeno. Toliko često trebam suosjećanje, nekoga tko će me razumjeti, a ne pametovati mi, no to ne dobivam, pa očito to niti ne zaslužujem; očito ni od Boga, jer imam osjećaj da ne čuje moje molitve. Očito je da ne vrijedim, da ne zaslužujem!“

Zastani i sad razmisli, tko ti to govori da si bezvrijedan/bezvrijedna, da ne vrijediš? Tko te uvjerava da su tvoji grijesi nepremostiva prepreka Gospodinu? Možda si usmjeren/usmjerena na to da razumijevanje, suosjećanje, u dubini i temelju očekuješ od bližnjega, čovjeka, a ne od Isusa. Gdje je tvoje srce? Ne srce supružnika, tvoje!

Stvori nove temelje našeg braka i obitelji

Kada je Isus iscijelio, ozdravio i podigao gubavca (Mk 1,40-45), učinio je to na način da ga je dotaknuo i pokazao da ga želi dotaknuti, unatoč njegovoj nečistoći. Isusu ne smeta ni tvoja „guba“, koju nosiš u sebi. Možda si ovog trena uvjeren/uvjerena da to nije istina, da si manje vrijedan/vrijedna, da je „guba“ tvojih rana, grijeha prevelika, no to je laž! Možda se bojiš i Isusu otvoriti, jer strahuješ da će te i on povrijediti?

Zastani sada, umiri se, zatvori oči i kroz misli, u duhu zamisli sebe na mjestu ovog „gubavca“. Dođi sad pred Isusa iskreno, takav/takva kakav/kakva jesi, ne skrivaj svoje trenutne osjećaje; ne moraš „glumiti“ kako bi se Isusu „svidio/svidjela“. Njemu si vrijedna/vrijedna baš takva, grešan/grešna, izmučen/izmučena, ljut/ljuta… Ti si vrijedno dijete Božje i to je jedina istina za tvoj život! Isus treba tvoju „gubu“, „gubu“ rana i grijeha, treba tvoje srce, osjećaje, takve kakvi jesu!

U tvoje Ime odričem se svake laži da sam bezvrijedan

Priznaj sam/sama sebi da si slab/slaba, nemoćan/nemoćna, da je ta „guba“ za tebe prejaka, odreci se kontrole, odreci se toga stava, uvjerenja da možeš to riješiti sam/sama. Klekni i vapi iz srca: „Ja sam vrijedno, dostojanstveno i dijete Božje dostojno Božje ljubavi! Isuse, ti si umro za mene, ti si tu za mene, za moj brak, ti želiš maknuti „gubu“ s mene, s moga supružnika, s našeg braka, s naše obitelji! Bojim se, teško mi je, Isuse, ponekad sam ljut/ljuta, ogorčen/ogorčena, prazan/prazna, osjećam se odbačeno! Želim ti se ovog trena predati, odlučujem to, želim to, moj Isuse! Iz dubine srca sada ti vapim kao i ovaj „gubavac“: ´Ako hoćeš, možeš me očistiti!` (Mk 1,40) U tvoje Ime odričem se svake laži da sam bezvrijedan/bezvrijedna. Odričem se mentaliteta žrtve, osjećaja odbačenosti, osjećaja manje vrijednosti!

Želim biti otvoren kanal tvoje Ljubavi, Bože, i tvoje sile, Isuse Kriste, za svoj brak, za svoga supružnika

Odričem se svakog krivog i negativnog osjećaja, a napose stava da moj život, moja budućnost, moje duševno i emocionalno stanje ovise prije svega o postupcima moga supružnika ili drugih ljudi, i da su na njima utemeljeni. Odričem se te laži i vapim ti, Isuse, dotakni me sada, dotakni moju „gubu“, dotakni me takvog/takvu kakav/kakva jesam. Hvala ti što vrijedim, hvala ti što je moja vrijednost u tebi, što sam ljubljeno dijete Božje! Želim biti otvoren kanal tvoje Ljubavi, Bože, i tvoje sile, Isuse Kriste, za svoj brak, za svoga supružnika. Želim postati svjestan/svjesna da je i moj supružnik „gubavac“ i da treba tvoj dodir, da treba tebe! Oprosti mi što sam ga/ju prečesto odbacivao/odbacivala baš kao nekog „gubavca“, ne shvaćajući koliko je i njemu/njoj potreban dodir. Oprosti! Dotakni, Isuse, ovog trena i njegovu/njezinu „gubu“, iscijeli ga/ju. Snagom svoje Krvi slomi „gubu“ koja je na našem braku, na našoj obitelji i molim te, privuci nas sebi ponovno, stvori nove temelje našeg braka i obitelji! Predajem ti se, Isuse, kao ponizni „gubavac“, smiluj se! Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Temeljni problem čovjeka je osjećaj manje vrijednosti, odbačenosti. Zbog postupaka naših bližnjih uvjereni smo da ne vrijedimo i na tome temeljimo svoj život. A to je zamka! Tko te je uvjerio da si bezvrijedan/bezvrijedna, odakle to, kome vjeruješ? Na kome, na čemu si utemeljen/utemeljena? Na grijehu i slabosti, strahu, osjećaju manje vrijednosti, onome što drugi kažu o tebi, ljudskim obzirima ili Bogu koji te stvorio, koji te ljubi i voli, neizmjerno si mu vrijedan/vrijedna baš takav/takva? Ovo je Istina koju Bog ima za tebe: „Jer dragocjen/dragocjena si u mojim očima, vrijedan/vrijedna si i ja te ljubim. Ne boj se jer ja sam s tobom.“ (Iz 43,4-5)

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh