Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

Isus je često govorio: Ja sam Istina UZ DANAŠNJE EVANĐELJE

Mk 12,13-17

„Učitelju, znamo da si istinit“, kažu Isusu.

Licemjerne i lažne riječi nisu mogle izaći iz srca i usta Isusovih. „Ja sam Istina“, Isus je često govorio.

Tko govori laži? Tko se ponaša licemjerno? Onaj koji živi pod vlašću sotone. Koliko izrečenih „Volim te“ je lažno! Koliko zagrljaja je lažno! Koliko izgovorenih „Dobro jutro!“ je lažno!

Koliko suza je lažno! Koliko pohvala je lažno! Koliko propovijedi na sprovodima je lažno! Koliko savjeta je lažno! Koliko lažnih zakletvi na sudovima. Koliko lažnih ispovijedi! Ljudi su lažni iz straha da ne izgube reputaciju ili kako bi zadobili poštovanje od drugih. Isus kaže: „Što koristi čovjeku ako zadobije čitav svijet, a pritom ode u pakao?“

Isus rado prašta grešnicima raskajana srca

Laž je đavlova kćerka. Istina uvijek izađe na vidjelo. Poznata poslovica kaže: đavao pravi lonce, ali ne i poklopce. I stvarno je tako. Isus je rado opraštao grešnicima raskajana srca, ali ne i licemjerima. Licemjerstvo je Gospodara istine tjeralo na (oprostite mi na izrazu) povraćanje. Nemojte se nikada družiti s majstorima u laganju ako ne želite puno patiti. Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva; S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh