Duhovnost

ANSELM GRUEN

Molitva na Veliki ponedjeljak Benediktinac Anselm Gruen pripremio je ovu molitvu za Veliki ponedjeljak. Povucimo se u osamu, pročitajmo odlomak Svetoga Pisma i izrecimo srcem ovu molitvu:

Foto:Korawat photo shoot, Shutterstock

 

Milosrdni i dobri Bože, blagoslovi ovaj tjedan da bi on uistinu postao sveti tjedan za mene i za sve ljude koji ovaj tjedan svjesno doživljavaju, ali i za one koji više nemaju nikakva odnosa prema svetom događanju. Daj mi u ovome tjednu na nov se način susresti s tajnom muke tvoga Sina Isusa Krista. Daj mi osjetiti ljubav koju nam je tvoj Sin pokazao u svojoj muci, ali i ljubav koja se u muci tvoga Sina očitovala za nas.

Ti si tako ljubio svijet da si u naše ruke predao svoga Sina da bi On prožeo i ozdravio sve ponore naše mržnje i našega straha. Ozdravi mene i ozdravi naš svijet kojim danas, kao i tada, još uvijek vladaju moći kao kukavičluk i moć zloće. Liši te sile svake moći koja ljude čini bolesnima i svojom ljubavlju ispuni moje srce i čitav svijet.

Pošalji svoju praštajuću ljubav svim ljudima koji ne mogu oprostiti samima sebi i koji su još uvijek vezani mržnjom drugih. I tako daj da ovaj tjedan postane spasonosan za sve nas, da bi se Tvoje spasenje ukopalo sve dublje u ovaj svijet i preobrazilo ga.

To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

PREPORUKA! Knjiga Beskrajno je Božje milosrđe – razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, autor bl. Mihael Sopoćko.

Knjigu možete nabaviti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh