Osobni razvoj

MINUTA ZA TEBE Bog svojoj djeci u srce stavlja velike snove. Kako ih ostvariti?

MINUTA ZA TEBE Bog svojoj djeci daje velike snove. Kako ih ostvariti?

Foto: Shutterstock

 

„Idi k mravu, lijenčino, promatraj njegove pute i budi mudar: on nema vođe, nadzornika, ni nadstojnika, ljeti se sebi brine za hranu i prikuplja jelo u doba žetve.“ (Izr 6, 6-8)

Bog svojoj djeci u srce stavlja velike snove. Da bismo ih ostvarili moramo vježbati, surađujući s Bogom u tom procesu rasta. Taj proces zahtijeva vrijeme, ustrajnost i naporan rad.

Danas smo se toliko naviknuli na praktičnost. Koristimo perilicu za suđe, perilicu za rublje… Samo pritisnemo gumb i uređaj sve sam napravi. Ali u Božjem kraljevstvu ništa nije „automatski“. Ti ne možeš ostvariti Božji plan i svrhu bez razvijanja potrebnih vještina.

U Izrekama čitamo o mravu. Mravi više nego nadmašuju svoj rast svojom jednostavnom odlučnošću, iz koje mi možemo izvući važnu lekciju: moramo biti podjednako i motivirani i disciplinirani! Dok razvijaš takvu vrstu motivacije i discipline, živeći za Krista, postat ćeš onakvim kakvim te je Bog stvorio i, također, vodit ćeš i pomoći drugima u tom procesu. Dakle, nastavi hodati naprijed (rast je odluka) – i gledaj kako se tvoji snovi ostvaruju!

Molitva

Gospodine, želim biti onakav kakvog si me stvorio da budem i želim ispuniti snove koje si mi stavio u srce. Pomozi mi da moj pogled uvijek bude usmjeren na Tebe i da uložim vrijeme, trud i napor potreban za rast u Kristu i ostvarenje planova koje imaš za mene.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh