Aktualnosti

40 DANA ZA ŽIVOT

Međunarodna pro-life konferencija u Hustonu: Hrvatski predstavnici govorili o plodovima Inicijative, evo koji su najznačajniji Cilj je konferencije bio povezati voditelje diljem svijeta i dati im nove „alate“ za daljnje širenje Inicijative i spašavanje još većeg broja djece od pobačaja. Nakon uvodnog govora predsjednika Shawna Carneya, o svjedočanstvima i rezultatima iz Hrvatske prisutnima je govorio Ante Čaljkušić

Međunarodna pro-life konferencija u Hustonu: Hrvatski predstavnici govorili o plodovima Inicijative, među kojima su smanjenje stope pobačaja i značajan interes mladih

Međunarodna pro-life konferencija u Hustonu

 

U Houstonu se od 2. do 4. kolovoza održala međunarodna pro-life konferencija za voditelje inicijative 40 dana za život.

Hrvatsku su predstavili Ante Čaljkušić, predsjednik za Hrvatsku, i Krunoslav Puškar, regionalni koordinator. Cilj je konferencije bio povezati voditelje diljem svijeta i dati im nove „alate“ za daljnje širenje Inicijative i spašavanje još većeg broja djece od pobačaja. Nakon uvodnog govora predsjednika Shawna Carneya, o svjedočanstvima i rezultatima iz Hrvatske prisutnima je govorio Ante Čaljkušić. Istaknuo je sudjelovanje tisuće mladih, značajno smanjenje broja pobačaja, međunarodnu konferenciju „Život, dakle, biraj“ i širenje Inicijative Europom. Pred okupljenima je predsjedniku Carneyu poklonio dokumentarni film „40 dana…“.

konferencija

Foto: Ispred klinike za pobačaje u Pittsburghu

Upravo je film bio razlog dolaska u grad Pittsburgh gdje je hrvatskim predstavnicima lokalni tim Inicijative, na čelu s voditeljicom Nikki Bruni, omogućio pet svečanih prikazivanja. Također, posjetili su i mjesto molitve pred klinikom za pobačaje „Planned Parenthood“ u centru Pittsburgha. Vjeruju da će se i ova klinika zatvoriti kao što se zatvorila i klinika u studentskome gradu College Stationu (pokraj Houstona), koju su također posjetili sudionici konferencije. Nakon raspada i odlaska zloglasnog „Planned Parenthooda“, zgradu su kupili pro-life aktivisti. Danas je to Centar za život i glavni ured Inicijative. Upravo je na tome mjestu 2004. godine pokrenuto prvo povijesno bdijenje 40 dana za život.

Ante i Kruno uputili su se u Kolumbiju, gdje će uz prikazivanje filma voditi i pro-life radionice i upoznati spašenu djecu i njihove majke.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh