Duhovnost

ISUS JE ŽIV

MEDITACIJA Znam da iskrenost može biti bolna, ali čeznem za tim da preda mnom budeš potpuno svoja „Kada si iskrena sa mnom, mogu izvući ono najbolje iz tebe: svaki dar koji sam zasadio u tvoju dušu.“

MEDITACIJA Znam da iskrenost može biti bolna, ali čeznem za tim da preda mnom budeš potpuno svoja

Foto: Shutterstock

 

SIGURNOST

Čeznem za time da mi toliko vjeruješ da budeš preda mnom potpuno svoja, onakva kakva jesi. Kada si iskrena sa mnom, mogu izvući ono najbolje iz tebe: svaki dar koji sam zasadio u tvoju dušu.

Znam da iskrenost može biti bolna jer ti najprije trebaš prihvatiti sebe takvom kakva jesi. Postoje stvari u tebi koje bi najradije ignorirala, ali molim te da i njih bez straha doneseš pred mene. Ne boj se. Dat ću ti hrabrosti da se suočiš sama sa sobom.

Reci mi sve što te muči i donesi preda me svaku svoju bol. Pod svjetlom moje prisutnosti nestaje svaki očaj i svako malodušje

Najbolji način suočavanja sa samom sobom jest na umu imati da si zaogrnuta plaštem moje pravednosti. Nemam nikakvih iluzija o tome što leži ispod te čiste haljine spasenja. Radujem ti se, štoviše, kliktat ću nad tobom radosno, samo mi dođi kakva jesi.

Otvori se mojoj nepresušnoj ljubavi. Reci mi sve što te muči i donesi preda me svaku svoju bol. Pod svjetlom moje prisutnosti nestaje svaki očaj i svako malodušje. Prepusti se mojoj brizi moleći me da se preobražavaš prema mome planu za tebe. Surađuj sa mnom služeći se darovima koje sam ti dao na moju slavu, a ja ću ih umnažati. Ne boj se. Neću te poniziti ni posramiti.

 

ISUS JE ŽIV

Ne boj se, nećeš se postidjeti; ne srami se, nećeš se crvenjeti. Zaboravit ćeš sramotu svoje mladosti i više se nećeš spominjati rugla udovištva svoga. Jer suprug ti je tvoj Stvoritelj, ime mu je Jahve nad Vojskama; tvoj je Otkupitelj Svetac Izraelov, Bog zemlje svekolike on se zove.

Iz 54,4-5

Radošću silnom u Jahvi se radujem, duša moja kliče u Bogu mojemu, jer me odjenu haljinom spasenja, zaogrnu plaštem pravednosti, kao ženik kad sebi vijenac stavi il’ nevjesta kad se uresi nakitom.

Iz 61,10

Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj! On će se radovati tebi pun veselja, obnovit će ti svoju ljubav, kliktat će nad tobom radosno.

Sef 3,17

Ja se u tvoju dobrotu uzdam, nek’ mi se srce raduje spasenju tvome! Pjevat ću Jahvi koji mi učini dobro, pjevat ću imenu Jahve Svevišnjeg!

Ps 13,6

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh