Duhovnost

IZNAD TEBE ZORA SVIĆE

MARKO GLOGOVIĆ Zločeste snahe i bezosjećajni punci, redovnici koji se neprestano svađaju, vjernici koji mrze… imaju ovo zajedničko Jedna 'stvar' čini razliku u našim životima: Božja Riječ...

Foto: Shutterstock

 

Nitko tko ne čita i ne razmatra Bibliju ne može živjeti kako Bog zapovijeda. Mogu imati neka romantična crkvena sjećanja (jaslice, bor, sveti Nikola), neke granice (neće se drogirati), neke forme (prekrižiti se prije jela)… Ali u biti nema srži. Legalizam i formalizam nisu nešto što je Isus planirao za svoje učenike.

Zločeste snahe i bezosjećajni punci, redovnici koji se neprestano svađaju, ogovaraju i frustrirano dure kao mala djeca, vjernici koji mrze… imaju ovo zajedničko…

Da bismo znali što i kako Bog radi i što želi od nas, potrebno je znati primjere iz Biblije, pouke i putokaze. Gledajte, svi lažno pobožni, nemilosrdna, a opet blažena izgleda u klupama u crkvi, zločeste snahe i bezosjećajni punci suspektnih intencija, redovnici koji se neprestano svađaju, ogovaraju i frustrirano dure kao mala djeca, vjernici koji mrze, toleriraju nasilje, a ne toleriraju susjeda, i tako dalje, imaju ovo zajedničko: ne poznaju Bibliju, pa posljedično ne poznaju Krista.

Kako ćemo biti ispravni u odnosu na Boga i na čovjeka ako ne poznajemo Božju riječ? Nikako

Mislim da se svi moramo pozabaviti tim pitanjem, jer imamo puno svega i svačega, a malo ili nimalo Božje svete riječi. Kako ćemo biti ispravni u odnosu na Boga i na čovjeka ako ne poznajemo Božju riječ? Nikako. Onda smo nekakav bućkuriš, kao neka duhovna voda, bez okusa i boje i mirisa. (…)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Iz knjige ‘Iznad tebe zora sviće’ autora p. Marka K. Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Iznad Tebe zora sviće (Spasi dušu svoju, dok još možeš)

 

Iz knjige „Iznad tebe zora sviće (spasi dušu svoju, dok još možeš)” autora patera Marka Glogovića. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Najčitanije

Na vrh