Duhovnost

PREMA RIJEČIMA O. GABRIELEA AMORTHA

Manje poznati egzorcizmi koje su u Vatikanu izveli Ivan Pavao II. i Benedikt XVI. Prema pokojnom o. Amorthu, koji je bio egzorcist Rimske biskupije, papa Ivan Pavao II. izveo je 27. ožujka 1982. godine svoj prvi egzorcizam u Vatikanu …

Manje poznati egzorcizmi koje su u Vatikanu izveli Ivan Pavao II. i Benedikt XVI.

Kada Crkva javno i mjerodavno, u ime Isusa Krista, traži da neka osoba ili predmet budu zaštićeni od opsjednuća Zloga i oslobođeni njegove vlasti, govori se o otklinjanju (egzorcizmu). (Katekizam Katoličke Crkve) Mnogi ne znaju da su papa Ivan Pavao II. i papa Benedikt XVI. izvodili egzorcizme u Vatikanu.

Prema pokojnom o. Amorthu, koji je bio egzorcist Rimske biskupije, papa Ivan Pavao II. izveo je 27. ožujka 1982. godine svoj prvi egzorcizam u Vatikanu.

Biskup Ottorino Alberti iz Spoleta, doveo je mladu ženu po imenu Francesca Fabrizi Svetom Ocu, tražeći njegovu pomoć. Neposredno nakon upoznavanja, žena je pala na tlo i počela se nekontrolirano tresti i jecati, unatoč Papinoj intervenciji. Smirila se tek kad je rekao: „Sutra ću imati misu za tebe.“ Nekoliko godina kasnije, mirna i sretna Francesca posjetila je Papu sa svojim mužem i djecom.

Jacques-Paul Martin, perfekt Papinskog domaćinstva u to vrijeme, napisao je da je Papa rekao: „Nikad nisam nešto takvo vidio. Bio je to biblijski prizor.“

Papa Ivan Pavao II. izveo je još jedan egzorcizam na Trgu sv. Petra, za vrijeme tjedne audijencije 2000. godine. U Vatikan je dovedena žena po imenu Sabrina, koja je, čim je stala na trg, počela vikati i psovati. Deset ju je osoba moralo držati. Zatim je počela sliniti i bogohuliti. Nakon audijencije, Papa je zatražio susret sa Sabrinom. Prema o. Amorthu, čim se sastala s Papom viknula je: „Ne, ostavi me na miru!“

Papa je izveo egzorcizam na licu mjesta, blagoslovivši ju nekoliko puta. Doduše, egzorcizam nije uspio i o. Amorth je morao izvesti još nekoliko egzorcizama kako bi u potpunosti istjerao demone iz nje.

Otac Amorth smatrao je Ivana Pavla II. jednim od najvećih egzorcista svoga vremena, ali rekao je da se Sotona još više bojao Benedikta XVI.

U svibnju 2009. o. Amorth je doveo dvojicu muškaraca na Trg sv. Petra, za vrijeme Papine tjedne audijencije. Giovanni i Marco počeli su se tresti i škripati zubima kad im se Papa približio. Kada je izašao iz papamobila, bacili su se na tlo i počeli udarati glavama i urlati. Benedikt XVI. je iz daljine podigao ruke i blagoslovio ih. Muškarci su počeli jecati jer su bili oslobođeni od demona.

Izvor: uCatholic

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh