Aktualnosti

PRIJAVE: DO 26. RUJNA

Mali svjetionik ponovno nagrađuje Naj radnika Hrvatske sa 100 000 kuna Cilj ove nagrade koja nosi ime dr. Dražena Glavaša je: više optimizma, više svijesti o vrijednim zaposlenicima te ispričati inspirativne priče koje nadahnjuju druge

malisvjetionik.hr; finalisti 2021.

Mali svjetionik već je petu godinu otvorio svoje obrasce za prijave Naj radnika Hrvatske koji će dobiti nagradu Dr. Dražen Glavaš u iznosu od 100 000 kuna. Drugoplasirani dobiva 10 000, a trećeplasirani 5 000 kuna.

Od 2018. godine podijeljeno je ukupno 400 000 kuna uz pomoć brojnih donatora, podrške pojedinih organizacija i volontera, a sve s ciljem da se promiče više optimizma, više svijesti o vrijednim zaposlenicima i ispričaju inspirativne priče koje nadahnjuju druge.

Dovoljno je da poslodavac, kolega ili prijatelj putem web-stranice www.malisvjetionik.hr podnese prijavu…

„Kao što je svrha svjetionika pokazati put i pružiti optimizam, tako je svrha ove nagrade pokazati Hrvatskoj one ljude čija osobnost inspirira i ulijeva nadu, ne samo u budućnost već i u sadašnjost“, ističu osnivači Kristijan Cinotti i Ivan Topčić, koji smatraju i kako je Mali svjetionik dobra prilika za poslodavce koji su otvoreni prema ovakvim društveno odgovornim projektima i koji svojim radnicima žele kroz prijavu pokazati da su svjesni njihove važnosti za rad tvrtke, da ih cijene i da stoje iza njih.

Nagrada u spomen Dr. Draženu Glavašu

Kod nas se često čuje: „Ne možeš promijeniti svijet!“, i zbog toga mnogi nikada ne pokušaju. Osnivači projekta Mali svjetionik vjeruju da se svijet može mijenjati i da naše društvo treba tu promjenu. No, promjene su lakše kada se možemo na nekoga ugledati. Dražen Glavaš je bio među takvima jer je tijekom svoga života promicao i čvrsto se držao vrijednosti koje promiče i projekt Mali svjetionik, kako u svom poslovnom, tako i u privatnom životu. Zbog toga nagrada koju će već peti put dobiti pobjednik projekta Mali svjetionik nosi ime ‘Dr. Dražen Glavaš’.

Prijave su otvorene do 26. 9.

Prijave i tijek projekta

Sam je proces prijave vrlo jednostavan – dovoljno je da poslodavac, kolega ili prijatelj putem web-stranice www.malisvjetionik.hr podnese prijavu kroz koju će, odgovarajući na pitanja organizatora, objasniti zašto baš ta osoba zaslužuje titulu najboljeg radnika.

Znat ćete da je osoba vrijedna prijave ako uljepšava dan svojim suradnicima, ako predstavlja uzor u ponašanju, promiče vrijednosti i načela poštenja, morala i etike, kažu organizatori.

Prijave su otvorene do 26. 9., nakon čega će komisija suziti sve prijave na finaliste – Top 10 Naj radnika. Zatim slijedi glasanje javnosti od 28. 10., a dobitnici će temeljem tih glasova biti proglašeni 11. 11. 2022.

Prošle je godine pobijedio Zlatko Pisac, djelatnik Lučke kapetanije Split koji se prema brojnim kolegama, iskazao na poslu kao čovjek iznimka u javnim institucijama i kao pravi primjer susretljivog kolege jer pomorci više ne idu „na Kapetaniju” nego „do Zlatka”

Mali svjetionik 2021. ispričao je lijepe priče

Podsjećamo, prošle je godine pobijedio Zlatko Pisac, djelatnik Lučke kapetanije Split koji se prema brojnim kolegama, iskazao na poslu kao čovjek iznimka u javnim institucijama i kao pravi primjer susretljivog kolege jer pomorci više ne idu „na Kapetaniju” nego „do Zlatka”. Postao je Mali svjetionik Hrvatske s čak 3 131 glasom javnosti i u Split odnio 100 000 kuna.

Pobjednik 2021., Zlatko Pisac. Foto: Saša Cetković

Druge dvije nagrade osvojile su Irena Rončević, pomoćnica u predškolskoj skupini iz Humanitarne udruge Kap u moru Korčula koja je bila drugoplasirana s 2 257 glasova i osvojila 10 000 kuna te Renata Štimac iz Perušića koja je samozaposlena u obrtu Ivan 365 i svojom pričom je nadahnula ljude te osvojila 1 747 glasova i 5 000 kuna.

Ako, čitajući o projektu Mali svjetionik, imate na pameti jednu posebnu osobu, posebnog radnika ili radnicu koja vas baš uvijek oraspoloži, daje nadu i inspirira, ne čekajte, podnesite prijavu za Mali svjetionik 2022. na https://www.malisvjetionik.hr/!

Proglašenje 2021. Foto: Saša Cetković

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh