Najave

SVIJET JE PREMALEN ZA ONO ŠTO ŽELIM UČINITI

MAJKA CABRINI Film o prvoj američkoj svetici u kinima od 14. ožujka 2024. Redatelj i producent filma „Zvuk slobode“ (Sound of Freedom) Alejandro Monteverde donosi nam biografski film „Majka Cabrini“. Film se temelji na istinitoj priči o njezinoj borbi za bolji život američkih useljenika, posebno useljeničke siročadi.

Foto: The Cabrini Movie

Sveta Francesca Saverio Cabrini, poznata i kao „Mamma Cabrini“, „Majka iseljenika“ (1850. – 1917.) je talijansko-američka redovnica, misionarka i utemeljiteljica Družbe misionarki Presvetog Srca Isusova. Prva je naturalizirana državljanka SAD-a koju je kanonizirala Katolička crkva. Papa Pio XII. postavio ju je 1950. za zaštitnicu iseljenika.

Na prijedlog pape Lava XIII. Francesca je otišla 1889. u Ameriku s još šest sestara i ubrzo postala majkom talijanskih iseljenika. Naročitu brigu vodila je o zatvorenicima, među kojima je bila posebno omiljena.

Slala je svoje sestre i na vrele plantaže američkog Juga i u hladne rudnike američkog Sjevera. U njezinim školama jednaka pažnja posvećivana je vjeronauku kao i prirodnim znanostima, ali i razvoju sporta. U slobodno se vrijeme zabavljala, smijala i kartala sa svojim sestrama.

Kad je sa sedam godina primila svetu potvrdu, taj je događaj smatrala prekretnicom u svom životu: »U trenutku mazanja svetim uljem sam osjetila nešto što nikada neću moći izreći. Mislila sam da više nisam na zemlji, toliko mi je srce bilo ispunjeno čistom radošću. Ne znam izreći, što sam osjetila, ali znam da je to bio Duh Sveti.«

Znala je satima probdjeti na koljenima pred Presvetim Sakramentom u razmatranjima o milostima Srca Isusova, kojem je posvetila svoje kongregaciju.

Pripisuju joj se mnoga čudesa. Blaženom ju je, 1938. godine, proglasio papa Pio XI., a svetom 1946. papa Pio XII.

Redatelj i producent filma „Zvuk slobode“ (Sound of Freedom) Alejandro Monteverde donosi nam biografski film „Majka Cabrini“, prenosi medjugorje-info.com. Film se temelji na istinitoj priči o njezinoj borbi za bolji život američkih useljenika, posebno useljeničke siročadi.

Za svog drugog prijema kod Pape Lava XIII. sv. Franciska rekla je odakle joj snaga u bolesti: »Ja radim za Krista, a On se brine da ne padnem pod svojim bremenom.«

Majka Cabrini preminula je 1917. u Chicagu, u 67. godini života. U tom trenutku imala je 2000 sestara u 70 redovničkih kuća, a sestre njezina reda brinule su se za preko 5000 siročadi i više od 100 000 bolesnika.

Priča je to o snažnoj, iako boležljivoj ženi. Premijera filma u Hrvatskoj zakazana je za četvrtak 14. ožujka 2024.

U glavnoj ulozi je Cristiana Dell’Ana, a uz nju glume John Litgow, David Morse i dr.

Distributer filma je Angel Studios, filmski studio koji financira, producira i distribuira nagrađivane filmske i dokumentarne naslove nezavisnih autora, najčešće kršćanske tematike.

Majka Cabrini 1905. u Kolumbovoj bolnici. Foto: Nacionalno svetište svete Franciske Cabrini; javna domena

dm/mv; Book.hr

Novo izdanje knjige „Sila odozgor“ od danas u prodaji!

 

 

Naša preporuka

Sila odozgor. Kako se u praksi služiti darovima Duha Svetoga koje smo primili po sakramentu krizme

Autor: Josip Lončar

I u duhovnosti gotovo sve započne time da nas netko u koga imamo povjerenja za nešto ili nekoga zainteresira, i onda nas s tim nečim ili nekim upozna. Tako je i glavna autorova namjera da čitatelje zainteresira za Duha Svetoga i za njegove darove te da ih s njima upozna.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh