Svjedočanstva

MALI BORAC

Liječnici su im rekli da će biti slijep, gluh ili hendikepiran na neki drugi način. Ali oni su vjerovali Unatoč lošim prognozama liječnika, Jenny i RaSean odlučili su se boriti za život svoga sinčića

Foto: Instagram; Caters Clips

 

Jenny Sanchez iz Denvera (Colorado, SAD) trudna tek pet mjeseci stigla je u bolnicu zbog „grčeva u želucu“. No liječnicima nije dugo trebalo da utvrde kako nije riječ o „grčevima“, već da je Jenny otvorena tri centimetra. Iste godine u četvrtom mjesecu trudnoće Jenny je u spontanom pobačaju izgubila blizance.

„Postoji velika vjerojatnost da će dječak biti slijep, gluh…“

Čim su u bolnicu stigli Jennyn suprug RaSean Dickey i njezini roditelji, liječnici su im rekli kako ne postoji gotovo nikakva šansa da dijete preživi ako se rodi u toj dobi. Ako se ipak odluče na taj rizik, i dijete se ipak rodi, tada postoji velika vjerojatnost da će biti slijepo, gluho ili hendikepirano na neki drugi način.

Unatoč takvim lošim prognozama supružnici Sanchez su se bez razmišljanja odlučili boriti za život svoga sina.

Osam dana potom, Jenny je nakon 15-minutnih trudova rodila malog Fontainea Dickeyja – teškog niti pola kilograma. Dječica u tom stupnju trudnoće nisu veća od majčine ruke.

U njega je bilo zabodeno toliko igala…

Fontaine se je rodio otvorenih očiju plačući, no ubrzo potom nije se čulo više ništa: liječnici su ga morali oživljavati.

„Nije disao nešto manje od minute“, kaže Jenny, „jednim prstom liječnik je pritiskao njegova prsa kako bi ga oživio.“

Na Fontaineovu mozgu zabilježeno je teško krvarenje. Zatim je podvrgnut operaciji srca, četiri transfuzije krvi te mu je redovito provjeravan vid.

„U njega je bilo zabodeno toliko igala da liječnici više nisu mogli pronaći venu na njegovu tijelu nego su mu igle morali umetati u vene na glavi. Nisu znali kako će to utjecati na njega!“ prisjeća se Jenny.

Čudo

„Kada je Fontaine napokon bio otpušten iz bolnice liječnici su utvrdili da je njegov vid savršen, da na oba uha može čuti te da krvarenje na mozgu nije ostavilo nikakva traga!“

„Molili smo, i molili i tražili od drugih da mole. I na koncu smo svjedočili nezamislivo čudesnom blagoslovu! Naš je dječak danas zdrav: ima dobar vid, sluh i s njegovim je mozgom sve u najboljem redu. Čudo je nešto što se čini nemogućim, ali ipak se je dogodilo. Bog najteže bitke povjerava najjačim borcima“, napisala je majka Jenny Sanchez na svome profilu na društvenoj mreži.

Mali Fontaine Dickey, danas dvogodišnjak, zdravo je i veselo dijete. Slava Gospodinu!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh