Duhovnost

CRVENA NIT BIBLIJE

TO TI NEĆE REĆI NI ĐAVAO NI OVAJ SVIJET Krvni savez koji je Otac s tobom sklopio u Isusu Kristu – realnost je! Blago čovjeku koji čvrsto stoji na tom temelju i ne oslanja se na ljudske predaje!

Krvni Savez koji je Bog sklopio s Isusom daje ti pravo da živiš kraljevskim životom!

Foto: Shutterstock

 

Potrebno je određeno vrijeme da bi se čovjek privikao na nove okolnosti. Iako znamo da smo postali nova stvorenja, u misli nam se još uvijek može uvlačiti slika o našoj ništavnosti. Ponekad će nas đavao podsjetiti na ružne stvari koje smo u prošlosti činili. Te su stvari u našim životima nekada bile realnost. No, Bog kaže da je On sve to zaboravio. Naš stari čovjek, koji je učinio ta nedjela, umro je. Nemoj se ni pokušavati iskupiti za stare grijehe. Život je poklon i nemoj se truditi platiti Bogu za njega. Prestani govoriti da nisi dostojan da primiš Božje blagoslove i da mu se nemaš čime odužiti. Sjeti se da te Bog Otac prihvaća zbog Krvnog saveza koji je sklopio s tvojim Zastupnikom Isusom Kristom. Taj Savez ti daje pravo da živiš kraljevskim životom!

Prije ili kasnije naići ćeš na one koji će te s uživanjem podsjetiti na grijehe i slabosti s kojima si se nekada borio. Sotona ne propušta ni jednu priliku da nas podsjeti na stvari koje s nama više nemaju nikakve veze

„Ne misliš valjda da si bolji od nas?“

Đavao će te kroz tvoje prijatelje i znance pokušati podvrći različitim pritiscima. Ljudi će te pitati: „Što si ti to uobražavaš? Ne misliš valjda da si bolji od nas?“ Prije ili kasnije naići ćeš na one koji će te s uživanjem podsjetiti na grijehe i slabosti s kojima si se nekada borio. Sotona ne propušta ni jednu priliku da nas podsjeti na stvari koje s nama više nemaju nikakve veze. Đavao želi da kršćani misle da on i njegovi zli duhovi zapravo ne postoje. Ni đavao ni ovaj svijet ti nikada neće reći da je Krvni savez koji je Otac s tobom sklopio u Isusu Kristu, zapravo realnost. Blago čovjeku koji čvrsto stoji na tom temelju i ne oslanja se na ljudske predaje. Kralj David je bio vjeran savezu s Jonatanom. Ta vjernost se očitovala u stavu koji je kasnije zauzeo prema njegovu sinu.

Vjernost savezu

Bog Otac je također vjeran svom Savezu s NAŠIM Spasiteljem Isusom Kristom. To je dokazao naredivši Ivanu da napiše: „Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan:  oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti“ (1. Ivanova 1:9).

Kada povjeruješ u Isusa Krista i  postaneš svjestan svog grijeha, trebaš ga odmah priznati i primiti oproštenje te nastaviti živjeti u miru s Bogom. Postupiš li tako, uvjerit ćeš se da je Bog doista vjeran Savezu koji je sklopio s tobom

Kada povjeruješ u Isusa Krista i  postaneš svjestan svog grijeha, trebaš ga odmah priznati i primiti oproštenje te nastaviti živjeti u miru s Bogom. Postupiš li tako, uvjerit ćeš se da je Bog doista vjeran Savezu koji je sklopio s tobom. Oproštenje grijeha ne daje vjerniku nikakvo pravo da nastavi griješiti. Božja ljubav oslobađa grešnika od svake želje za grijehom. Grijeh jako vrijeđa našeg nebeskog Oca. Što se vjernik više utvrđuje u otkrivenju da pripada novom životu, to njegova želja za grijehom sve više slabi.

U Lukinu evanđelju se nalazi priča o izgubljenom sinu koji se nakon dugog perioda razvratnog života odlučio vratiti ocu. Vidjevši ga kako se vraća kući, otac se silno razveselio i potrčao mu u susret. Odmah ga je odjenuo u novo ruho i rekao: “Brzo, donesite haljinu, onu najbolju, i obucite ga! Stavite mu na ruku prsten a na noge sandale! On nije moj rob, već SIN!”

Ulomak iz knjige Krvni savez. Savez u krvi Isusa Krista – crvena nit Biblije autora Stena Nilssona. Nabaviti ju možete ovdje.

Izdavač: Riječ Života.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh