Duhovnost

DRUGA STRANA RADOSNE VIJESTI

„Kraljevstvo je Božje među vama; kraljevstvo je Sotonino uništeno!“ Bez snage Duha to se ne može ostvariti! Da bismo mogli rasti u Božjoj ljubavi i ljubavi prema drugima, prvo moramo biti oslobođeni zapreka, bolesti i svih zala, jer oni nam ne daju iskusiti puninu života koju je Bog zamislio za nas

Foto: Shutterstock

 

Kako je to radosna vijest! Kada kraljevstvo Božje ulazi u nas, konačno se oslobađamo od zla koje nas je pritiskalo.

Da bismo mogli rasti u Božjoj ljubavi i ljubavi prema svojim bližnjima, moramo prvo biti oslobođeni od svih tih zala

Nije tajna da smo svi suočeni s velikim zaprekama da bismo mogli u sebi rasti u novom životu, kad se on jednom rodi u nama. Stalno smo bombardirani silama bolesti i smrti. Da bismo mogli rasti u Božjoj ljubavi i ljubavi prema svojim bližnjima, moramo prvo biti oslobođeni od svih tih zala koja nam ne daju iskusiti onu puninu života koju je Bog zamislio za nas. Bez Duha Svetoga ne možemo pobijediti Sotonu i sile bolesti – mentalnih, moralnih, tjelesnih – te smo onemogućeni iskusiti puninu novoga života koji nam je Isus donio. Iz tog razloga, uz: „Kraljevstvo je Božje među nama“, moramo proglasiti i: „Kraljevstvo je Sotonino uništeno!“ To je druga strana radosne vijesti!

Bez snage Duha to se ne može ostvariti, a naše naviještanje postaje samo pobožna apstrakcija

Zato, kad je Isus poslao svoje apostole da propovijedaju kraljevstvo Božje, također im je dao dvostruko poslanje liječenja bolesnih i istjerivanja zlih duhova. To ide zajedno. Činjenica je da, ako Isus ne uništi snagu zla koja nas sputava, on ne može niti proglasiti: „Kraljevstvo je Božje među vama; kraljevstvo je Sotonino uništeno!“ Bez snage Duha to se ne može ostvariti, a naše naviještanje postaje samo pobožna apstrakcija („pita na nebu“, kako su marksisti govorili).

 

 

Iz knjige „Umalo ugašena milost“ autora Francisa Macnutta

Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 50 umjesto 100 kuna možete nabaviti u našem Outletu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh