Poučne priče

ŽENE, VI STE VRIJEDNE

Koliko tvoja odjeća otkriva – pročitaj priču koja te može uvrijediti ili otkriti ti tvoju istinsku vrijednost „Po novinama se ovih dana provlači par djevojaka koje su Svjetsko prvenstvo u Kataru odlučile iskoristiti kako bi reklamirale svoje tijelo. I sad se po medijima provlače njihove slike i raste im „popularnost“. Ne osuđujem ih, to je njihov izbor, no žao mi je jer će se zbog ponašanja njih par na žene još više gledati kao na objekte, kao na tijela (pater Stjepan Ivan Horvat).” Evo jedne priče na tu temu:

Foto: Pixabay, Gerd Altmann

 

Žena je ušla u trgovinu noseći odjeću koja je jedva prekrivala njezino tijelo. Vlasnik trgovine dobro ju je pogledao, zamolio da sjedne, pogledao je ravno u oči i rekao nešto što nikada u životu neće zaboraviti.

„Gospođo, sve što je Bog učinio vrijednim na ovom svijetu je skriveno i teško je vidjeti i pronaći.

Na primjer:
Gdje se mogu naći dijamanti? U zemlji, pokriveni i zaštićeni.
Gdje su biseri? Duboko u oceanu, prekriveni i zaštićeni prekrasnim školjkama.
Gdje ima zlata? Pod zemljom, prekriveno slojevima stijena i da bi ga otkrio, moraš naporno raditi i kopati duboko.”

Rekavši to, pogledao ju je ponovo i rekao: „Tvoje tijelo je sveto i jedinstveno. Ti si daleko dragocjeniji od zlata, dijamanata i bisera, stoga i ti moraš biti pokrivena.”

I dodao: „Ako svoje dragocjene minerale poput zlata, dijamanata i bisera držite duboko pokrivene, ugledna rudarska organizacija s potrebnim strojevima radit će mnogo da dođu do vrijednosti. Prvo će kontaktirati vašu vladu (obitelji), potpisati profesionalne ugovore (brak) i profesionalno izvući dragocjenosti (bračni život).
Ali ako dopustite da se vaši minerali nađu na zemljinoj površini, privući ćete velik broj ilegalnih rudara da dođu, iskoriste i ilegalno uzmu ta bogatstva.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh