Poučne priče

ŽENE VI STE VRIJEDNE

Koliko tvoja odjeća otkriva – pročitaj priču koja te može uvrijediti ili otkriti ti tvoju istinsku vrijednost Koliko će žena prihvatitit/razumijeti ovaj tekst? 

Foto: Pixabay

 

Žena je ušla u trgovinu noseći odjeću koja je jedva prekrivala njezino tijelo. Vlasnik trgovine dobro ju je pogledao, zamolio da sjedne, pogledao je ravno u oči i rekao nešto što nikada u životu neće zaboraviti.

„Gospođo, sve što je Bog učinio vrijednim na ovom svijetu je skriveno i teško je vidjeti i pronaći.

Na primjer:
Gdje se mogu naći dijamanti? U zemlji, pokriveni i zaštićeni.
Gdje su biseri? Duboko u oceanu, prekriveni i zaštićeni prekrasnim školjkama.
Gdje ima zlata? Pod zemljom, prekriveno slojevima stijena i da bi ga otkrio moraš naporno raditi i kopati duboko.”

Rekavši to, pogledao ju je ponovo i rekao: „Tvoje tijelo je sveto i jedinstveno. Ti si daleko dragocjeniji od zlata, dijamanata i bisera, stoga i ti moraš biti pokrivena.”

I dodao: „Ako svoje dragocjene minerale poput zlata, dijamanata i bisera držite duboko pokrivene, ugledna rudarska organizacija s potrebnim strojevima radit će mnogo da dođu do vrijednosti. Prvo će kontaktirati vašu vladu (obitelji), potpisati profesionalne ugovore (brak) i profesionalno izvući dragocjenosti (bračni život).
Ali ako dopustite da se vaši minerali nađu na zemljinoj površini, privući ćete veliki broj ilegalnih rudara da dođu, iskoriste i ilegalno uzmu ta bogatstva.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh