Osobni razvoj

TRI KORAKA DO PRAVE LJUBAVI

Najvažnije za popraviti svoj odnos s Bogom? Uzvratiti Mu ljubav Umjesto da na traženje prave ljubavi gledate kao na dio slagalice koji vam nedostaje, sjetite se da je taj komadić Ljubav

Dječje i odrasle ruke drže srce, ljubav ilustracija

Foto: SewCreamStudio, Shutterstock

 

U svijetu koji je slomljen, grešan i sebičan, je li uopće moguće postići „puninu u Isusu“? I ja se to pitam. Iako neprestano težim k cjelovitosti kroz svoj odnos s Isusom, ima dana kada me ovaj svijet povuče na svoju stranu. Ima faza kada podlegnem iskušenju i tražim svoju vrijednost u drugim stvarima, a ne u svom odnosu s Isusom.

Moje me pobjede i porazi uče da Bog još uvijek radi na meni. Isto vrijedi i za vas. A što mi moramo napraviti?

Što ja mogu napraviti

Posvuda oko nas su „radovi u tijeku“, odnosno „djela u nastajanju“, iako ih možda ne opažamo. (…) I naš je odnos s Bogom proces. Pogledajmo svoju ulogu u ovom posebnom odnosu sada kada znamo da puninu možemo doseći samo kroz Njega.

Najvažnija stvar koju možemo napraviti za svoj odnos s Bogom jest da mu uzvratimo ljubav.

Biblija namjerno koristi pojmove vezane za obiteljske odnose kako bi opisala našu komunikaciju s Bogom. Naziva nas sinovima, prijateljima i Božjom djecom (Gal 4,7; Iv 15,15; Gal 3,26). Čak nas naziva njegovom zaručnicom (Otk 19,7). Svi ovi pojmovi odnose se na bliskost u vezi i podsjećaju nas da smo aktivni sudionici tog odnosa. Pozvani smo primati i uzvratiti ljubav. Najvažnija stvar koju možemo napraviti za svoj odnos s Bogom jest da mu uzvratimo ljubav.

Dok učimo ljubiti Boga, važno je imati na umu da je ljubav više od osjećaja. Ona je izbor, odluka. Ne možemo se uvijek pouzdati u svoje osjećaje i zato iskazujemo ljubav kroz svoje svakodnevne izbore.

Ljubav

Kako bih njegovala svoj odnos s Bogom, u svoju sam svakodnevicu uključila duhovne aktivnosti koje jačaju naš odnos.

Osjećam se najprisnijom s Bogom kada čitam njegovu Riječ, kada mu se molim i kada mu se potpuno otvaram u trenucima slavljenja. (…) Ljubav prema Bogu je trajni proces u koji se moram aktivno uključivati svaki dan kako bih ispunjala svoju emocionalnu čašu – stalno iznova.

Potičem vas da i vi sagledate svoj život i da utvrdite u kakvom je stanju vaša čaša. Razmislite jeste li dopustili Isusu da sada i ovdje u vaš život unese sigurnost, svrhu i iscjeljenje. Umjesto da na traženje prave ljubavi gledate kao na dio slagalice koji vam nedostaje, sjetite se da je taj komadić Ljubav. Ona jedina može upotpuniti svakog pojedinog od nas.

 

 

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

 

 

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Fileta.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Podatci za plaćanje nalaze se na ovoj poveznici.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh