Svjedočanstva

ISKUSTVO SA „ŠKOLE MOLITVE”

Kolika je cijena laganja i varanja u duhovnom svijetu Kad nam se pruži prilika da nešto 'smuljamo' kako ne bismo, npr. morali platiti kaznu, često smo u napasti da popustimo. Ova je gospođa imala sličnu napast, ali razmatranje u „Školi molitve” pomoglo joj je da postane svjesna kolika je cijena laganja i varanja u duhovnom svijetu...

Kolika je cijena laganja i varanja u duhovnom svijetu

Foto: Shutterstock

 

Tog smo dana u Školi molitve razmatrali ulomak iz Djela apostolskih o Ananiji i njegovoj ženi Safiri (Dj 5). Čitala sam taj dio i prije, no nije mi bio baš jasan pa se nisam ni previše zadržavala na njemu, a kamoli nešto zaključila na osnovu pročitanog da bih to mogla usvojiti i uvesti u svoj život.

Zato sam sa zanimanjem čekala da krenemo u razmatranje u Školi. Jer, nakon što s grupom podijelimo ono što smo razmatrali, uvijek dođe plod koji se kasnije, ma kako se nekada činio malen i neznatan, lijepo uklopi u ono što mi dolazi na put. A najviše mi se sviđa činjenica da me ta promišljanja o Božjoj Riječi čine bliskijom s Bogom.

„Gledala sam događaj koji se kroz Riječ odvijao pred mojim očima”

Prije razmatranja zamolila sam Duha Svetog neka nam svima pomogne da iz ovoga teksta otkrijemo što nam Bog želi pokazati na osobnoj razini i krenula…

Gledala sam događaj koji se kroz Riječ odvijao pred mojim očima: pratila sam dvoje supružnika, Ananiju i Safiru, koji su po zajedničkom dogovoru imali priliku napraviti dobro, no otišli su u suprotnom smjeru… Tada se u mojim mislima pojavio događaj koji sam prošla sa suprugom kratko prije ovog susreta…

Sve je počelo jednom neprilikom, naoko nevažnom, no zbog ovoga razmatranja uvidjela sam da je sve bitno. Evo što se je dogodilo.

„Tako bi svatko napravio…”

Kad smo se nakon godišnjeg odmora vratili kući, shvatili smo da nam je podrum, zbog obilnih kiša koje su u to vrijeme padale, poplavio. A u podrumu se među ostalim nalazi perilica rublja.

Kada sam pokušala staviti rublje na pranje, shvatila sam da se je perilica pokvarila i odmah sam to povezala s poplavom kao mogućim uzrokom kvara.

Suprug ju je također pokušao pokrenuti, no perilica jednostavno nije radila… Tada sam se sjetila da je još pod jamstvom i zaključila da ćemo problem lako riješiti, ali onda sam shvatila da jamstvo ne vrijedi ako je posrijedi neki vanjski faktor. Iznenada mi je na pamet došla „mudra ideja”, koju sam podijelila sa suprugom:

„Mogli bismo perilicu odnijeti na gornji kat i tada serviser ne bi kvar mogao dovesti u vezu s poplavom u podrumu”.

Ipak, odmah sam se predomislila i zaključila da je to laž i da ne želim da tako napravimo, s čime se on odmah složio. Cijela se ta stvar s perilicom odužila i nekako se dogodilo da su mi u dva navrata dvije bliske osobe predložile da napravimo upravo ono što mi se je nametalo kao prvo ponuđeno rješenje, tj. laž jer, „tako bi svatko napravio”.

Nisam prihvatila to „rješenje” jer sam stalno razmišljala kako bi to izgledalo pred Bogom.

Perilica radi!

Nakon nekoliko dana zamolila sam supruga da konačno pozove ljude iz servisa kako bi popravili perilicu i da platimo koliko treba.

Suprug je na to još jednom sišao u podrum kako bi utvrdio što točno ne radi da zna reći u čemu je problem. Ali kad se je vratio, sav u čudu rekao mi je da perilica radi normalno!

Perilica je nastavila raditi kao da nije bilo nikakvog kvara. I hvala Bogu na tome jer mi je to pomoglo shvatiti neke stvari.

„Po grijehu smrt…”

U ovom sam ulomku iz Svetog pisma shvatila kako je Safira mogla spriječiti zlo koje im je sotona ponudio kao opciju, i da bi time spasila svojega supruga, za malo novca… (Što se gotovo dogodilo i u mojem slučaju…) No, ona je okrenula leđa Bogu, a otvorila srce vragu, iako joj se pružala prilika da svojim opredjeljenjem iskaže Bogu vjernost i ljubav…

Ovo dvoje supružnika iz Svetog pisma umrli su i nekako uopće ne sumnjam da bi se suprugu i meni također dogodila neka vrsta duhovne smrt, tj. nemir i ostale grozote koje dolaze kada izađemo iz Božjeg područja, zemlje, a uđemo, po grijehu, na teritorij Zloga.

Znam da je za povratak Bogu, za izlazak iz grozote, dostatno skrušeno se pokajati, ali ponekad je zaista teško nakon što smo nešto loše odlučili i učinili, smoći snage pogledati Bogu u oči.

Neopisivo sam zahvalna Bogu na ovom otkrivenju koje mi je dao po ovom tekstu iz Svetog pisma.

Zahvalna sam mu na svemu što je udijelio našim srcima u ovom ‘obraćeničkom razdoblju’ naših života kako bismo mu ostali vjerni u iskušenjima i duboko sam mu zahvalna za sve oproste koje nam je udijelio po Isusu, svaki put kada smo posrnuli i pristali na ponude Zloga.

Zanimljivo je koliko su mi stvari postale jasne nakon čitanja i razmatranja teksta iz Pisma i koliko mi je posviještena važnost ovog, na prvi pogled nevažnog, događaja koji me je utvrdio u odluci da ću paziti da ono što činimo, činimo pošteno koliko se god to nekad pred drugima činilo nevažnim…

„Neka je blagoslovljen dragi Bog i Njegova Sveta Riječ koja nas rasvjetljuje, poučava i unosi u nas svoj život. Pravi život u Bogu. Amen.”

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh