Duhovnost

BLAGDAN IMENA MARIJINA

Koju poruku Marija želi prenijeti Crkvi i cijelom čovječanstvu

Koju poruku Marija želi prenijeti Crkvi i cijelom čovječanstvu

Foto: Shutterstock

 

(Mt 1,1-16.18-23)

 

Danas se slavi blagdan imena Marije, Majke Isusove i naše. Koju poruku Djevica Marija želi prenijeti Crkvi i, preko Crkve, cijelom čovječanstvu? Usuđujem se biti Marijin glas, unatoč svojim grijesima. Djevica Marija nas majčinskom slatkoćom, ali i odlučno, podsjeća da je najteži grijeh zbog kojeg čovječanstvo skreće s puta pobačaj. Mnoge kršćanke i nekršćanke, iako znaju da je to teški zločin, odbacuju život kojeg imaju u utrobi. Pobačaj znači odbiti vjerovati u Boga Oca i Stvoritelja, početak svakog ljudskog života. Pobačaj u ženama uzrokuje mentalne i psihičke neuravnoteženosti. Samo istinsko pokajanje srca može ženama dati nutarnji spokoji koji je plod vjere u beskrajno Božje milosrđe.

Namjerni denatalitet je protiv Božje volje i vodi čovječanstvo u izumiranje

Danas Djevica Marija poziva kršćanski par da se otvori životu. Djeca se ne prave, nego dobivaju. Dijete je uvijek vječni Božji plan koji se ostvaruje između muškarca i žene. Namjerni denatalitet je protiv Božje volje i vodi čovječanstvo u izumiranje.

Konačno, Djevica Marija poziva djevojke da ostanu djevice do braka. Predbračna seksualnost je vrlo opasna pustolovina po mnogim točkama. Bez izljeva Duha Svetoga seksualnost se živi životinjski.

Nismo samo tijelo, mi smo prije svega slika i prilika Božja. Tijelo služi duši, a ne obrnuto. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh