Vijesti

„KRUNICA NA OBALI“

Katolici u Velikoj Britaniji organiziraju molitvu krunice duž britanske obale po uzoru na Poljsku i Irsku Inicijativa britanskih vjernika inspirirana je primjerima Poljske i Irske…

„Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.“ (Mt 18,20)

Katolici s britanskih otoka organiziraju ogromni molitveni lanac, za koji se nadaju da će se protegnuti duž cijele britanske obale. „Krunica na obali“ inspirirana je sličnim inicijativama koje su se odvile u Poljskoj i Irskoj.

Uskoro će, povodom 50. godišnjice akta o pobačaju, koji je na snazi od 27. travnja 1968. godine, krunicu grupno moliti i stanovnici Engleske, Škotske i Welsa. Okupljeni vjernici molit će Gospu za buđenje i obnovu kršćanstva u Britaniji, za sprječavanje pobačaja, te za mir u svijetu. Biskup John Keenan iz škotske biskupije Paisley, snimio je video u kojem poziva sve britanske katolike na sudjelovanje u ovoj vjerskoj nacionalnoj inicijativi.

Vjernici će se duhovno pripremati 40 dana – posteći, pod zaštitom svetoga Josipa. 27. travnja, kada završava post, vjernici će se, unutar 24 sata, moći duhovno i praktično pripremiti za moljenje krunice na obali britanskih otoka. Tijekom ta 24 sata, svi su pozvani primiti sakrament pomirenja.

The Catholic Herald podsjeća da su takvi molitveni lanci postigli veliki uspjeh u Poljskoj i Irskoj, te bi se, prema tome, ovog travnja na britanskoj obali moglo očekivati tisuće vjernika. U Poljskoj je, u grupnoj molitvi krunice na državnim granicama, sudjelovalo oko stotinu tisuća vjernika. Poljaci su se okupili na skoro četiri tisuće lokacija, kako bi proslavili stotu godišnjicu Gospinih ukazanja u Fatimi, te su molili za svoju zemlju i cijeli svijet.

Izvor: Aleteia

Prevela: Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh