Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kao da ne mogu ući u dubinu braka, kao da ponekad ustvari ne mogu prihvatiti da trebam, mogu i smijem biti voljen/a

RAZMATRANJE I MOLITVA

Ponekad se sam/a sa sobom ne mogu dogovoriti što je ispravno, što ustvari očekujem od supružnika. I kad znam i to dobijem, često kao da nisam zadovoljan/a s time, a najgore, prečesto moj stav srca, napose kada znam da je suprug/a nešto pogriješio/la, nije onaj koji oprašta, već osuđuje i kao da se čak ponekad i radujem što i moj supružnik pati, teško mu/joj je. I umjesto da iskoristim taj milosni trenutak, oprostim, podržim i blagoslivljam, ja padnem u grijeh, uvjeravajući sebe kako je to ispravno i da s jedne strane ja to zaslužujem, nakon svega, a s druge strane da on/a to zaslužuje što prolazi. I sve me to često zbunjuje, ali i prečesto odvodi u grijeh, u krive stavove zbog kojih onda osuđujem supružnika, a sam/a se tako ponašam i djelujem.

Osjećam, Gospodine, kao da ne mogu ući u dubinu braka, kao da ponekad ustvari ne mogu prihvatiti da trebam, mogu i smijem biti voljen/a, kao da s jedne strane čeznem, a s druge se strane bojim predati, vjerovati, dopustiti da moja duša, moj duh i tijelo osjete ljubav.

Isuse, slomi svaku svezanost i zarobljenost u meni i ovog trena te molim i vapijem ti, oslobodi me da mogu primiti, ali i dati ljubav

Prikazujem ti upravo to danas i donosim pred tvoj Križ, Isuse. Vjerujem ti, Isuse, vjerujem ti kao nikada do sada i molim te, ispuni me Duhom Istine, slomi u meni svaki krivi stav, obnovi moje srce, moje misli, slomi svaki krivu zakletvu i snagu izrečenih negativnih riječi na moj život, koje sam izrekao/la sam/a ili su možda izrekli moji roditelji ili bilo tko drugi – da ne zaslužujem ljubav, da ne zaslužujem nježnost, da nisam vrijedan/a, da sam nikakav/va, da ništa ne uspijevam. Isuse, slomi svaku svezanost i zarobljenost u meni i ovog trena te molim i vapijem ti, oslobodi me da mogu primiti, ali i dati ljubav, nježnost, poštovanje, da vjerujem po tebi i u tebi. Dotakni i srce moga/moje supruga/e i oslobodi i njega/nju da i on/a može primiti i dati ljubav.

Želim biti slobodan/a za tebe, svoga/svoju supruga/u i svoju obitelj da budemo tvoji svjedoci i prispijemo u Vječni život

Donosim ti svaku svezanost njegova srca, svaki strah i svaku izrečenu zakletvu ili negativnu riječ na njegov život. Po autoritetu koji si nam dao svojim Križem, proglašavam slobodu njegova/njezina bića i zazivam Duha Istine, Iscjeljenja i oslobođenja na njegov/njezin život. Prihvaćam slobodu koji mi ovog trena daješ, Isuse, za mene, moga supružnika i naš brak. Želim biti slobodan/a za tebe, svoga/svoju supruga/u i svoju obitelj da budemo tvoji svjedoci i prispijemo u Vječni život.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Uistinu, ponekad kao da ni sami ne znamo što želimo od supružnika, a ponekad kao da ne možemo primiti ljubav. Ne boj se, ne optužuj se, a još više ne optužuj supruga/u, već zamoli Isusa, često, kada se tako osjećaš, da on dođe i to iscijeli. Da ne bismo bili povrijeđeni, još kao djeca donesemo mnoge stavove koji su zapisani u naša srca, a nismo toga svjesni. Zato, ako i ne znaš o čemu se tu radi, nema veze, samo dođi pred Isusa i reci da mu to sve predaješ i da mu dopuštaš i moliš ga da te oslobodi. Tada pogled na brak, nježnost, supružnika, ali samog/samu sebe postaje sasvim drugačiji. Odluči se, vjeruj, ne boj se, kreni!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh