Svjedočanstva

DJELA LJUBAVI

Kao 8-godišnjak prigrlio sam zlostavljanog dječaka; Gospodin mi je pokazao snagu tog čina Uistinu, ljubav pokriva mnogo grijeha (1 Pet 4, 8)

Kao 8-godišnjak prigrlio sam zlostavljanog dječaka; Gospodin mi je pokazao snagu tog čina

Foto: Screenshot

 

Naša djela koja činimo s ljubavlju dok smo na ovome svijetu su najsnažniji izvori svjetla. Da bi mi to ilustrirao, Gospodin mi je pokazao moj čin ljubavi kad sam u dobi od osam godina pohađao osnovnu školu. Za vrijeme odmora vidio sam sebe kako sjedim na drvenoj klupi na glavnom školskom dvorištu, pored djeteta koje je imalo tjelesne nedostatke.

Milošću Božjom postao sam zaštitnik toga djeteta za vrijeme odmora između nastave

Mnoga su ga djeca ismijavala u trenutku kad me Gospodin nadahnuo da prihvatim i zaštitim to bespomoćno, zlostavljano dijete. Milošću Božjom postao sam zaštitnik toga djeteta za vrijeme odmora između nastave.

Tijekom vremena dok mi je Gospodin pokazivao zagrljaj toga djeteta, moji grijesi koji su se pojavljivali pred Njim nisu bili uzeti u obzir

Za vrijeme moga Osobnoga suda, iako sam bio na teritoriju neprijatelja, bio sam svjedok Božje Pravde koja djeluje u moju korist. Tijekom vremena dok mi je Gospodin pokazivao zagrljaj toga djeteta, moji grijesi koji su se pojavljivali pred Njim nisu bili uzeti u obzir. Činilo se da su se moji činovi ljubavi prema tom djetetu pretvorili u dobro djelo pred Svetim Sudom, predstavljajući milost koja je naglo brisala teritorijalni grijeh. I dok je svako nedjelo pristupalo Božjemu sudu, promatrao sam kako nestaje u prisutnosti Gospodina. Ako bih to mogao opisati ljudskim rječnikom, rekao bih da su ljubav i milosrđe valuta u Nebu. Uistinu, ljubav pokriva mnogo grijeha (1 Pet 4, 8).

Iz knjige „Pobjediti u bitki za svoju dušu” autorice Christine Watkins, u izdanju izdavačke kuće Kyrios. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh