Svjedočanstva

CHARLES S. PRICE

Kako sam u duhu oslobodio tog čovjeka, a tako i sebe! Dok držimo drugu dušu u ropstvu, vežemo sami sebe. Slava Isusu što imamo milost Božju – ona ima oslobađajuću snagu…

Kako sam u duhu oslobodio tog čovjeka, a tako i sebe!

Foto: Shutterstock

 

Dopustite mi podsjetiti vas na oslobađajuću snagu milosti Božje. Uvjeren sam da bez nje nikada ne bismo mogli biti slobodni. Prirođena svjesnost naših vlastitih nedostataka zarobila nam je um i sve nas stavila u sužanjstvo. Iz srca Božjeg struji snaga koja lomi okove sputanih ljudi i oslobađa svete iz okova njihove savjesti. Kakva je neiscrpna snaga u njezinoj oslobađajućoj službi! Ona ne oslobađa samo vas, već vam omogućava da i vi oslobađate druge. Dokle god držite drugu dušu u ropstvu, vežete sami sebe.

Taj me čovjek držao u ropstvu!

Prije nekoliko godina jedan mi je čovjek učinio nešto za što sam mislio da je jako nepravedno. Okrutnost njegovih riječi bila je oštrija nego da sam bio privezan za stup i bičevan. O, dubina čovječje neljudskosti prema čovjeku i okrutnost jednoga srca prema drugome! Ponekad bih zaboravio na njega te bih bio ispunjen svojom službom u koju me moj Gospodin pozvao. A onda bi se nešto pojavilo – spomenulo bi se njegovo ime – i gorčina moga srca tako bi me sputala da je sloboda u propovijedanju nestala i ja bih se našao okovan lancima. Ponekad bih imao osjećaj potištenosti i žalosti. Različiti su bili osjećaji koji su prolazili strunama moga srca. To se nije moglo zanijekati. Taj me čovjek držao u ropstvu.

U duhu sam oslobodio tog čovjeka, a na taj način oslobodio sam i sebe

Jednoga dana, Duh Sveti je proveo divno jutro sa mnom te sam na kraju toga jutra osjetio kako se silan ocean Božje milosti slijeva preko mojega srca. U duhu sam oslobodio tog čovjeka, a na taj način oslobodio sam i sebe. Vidite, jedno je imati milost to nositi, a drugo je imati milost to nadići. Milost je više od nekog opijata koji oduzima osjećaj boli. Ona u sebi ima elemente neodoljive sile koja se veličanstveno i divno širi za slavu Gospodnju.

Autor: Charles S. Price („Put života”)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh