Svjedočanstva

PETRA BODULUŠIĆ

Kako sam se uvjerila da je Sveti Nikola živ Doktorica je zvala da je prema krvnoj slici riječ o virozi, ali da svakako dođemo na pregled za dva dana. Nakon što mi se javila, malo mi je bilo lakše i ponovno sam pomislila da u cijeloj situaciji prste ima sv. Nikola

Foto: New Africa, Shutterstock

Foto: New Africa, Shutterstock

 

Obilježavanje blagdana sv. Nikole

Sv. Nikola je živ! Zaista donosi poklone i dan danas. Ispričat ću vam svoju priču. Sa svojom dječicom pripremala sam se za taj dugoočekivan blagdan – blagdan sv. Nikole. S obzirom na to da imam malu djecu, htjela sam ovoga sveca približiti makar ovom starijem (od dvije godine). No, vjerujem da je i mlađi (star pet mjeseci) puno toga osjetio. Isprintala sam dosta materijala koje sam naišla na jednom portalu. Bilo je tu raznih bojanki s motivom svetog Nikole, puzzle, memory i još mnoštvo prijedloga kako obilježiti ovaj poseban blagdan.

Važno je ono što nas On uči – da dijelimo i služimo drugima. Potiho sam u srcu zaželjela da moja obitelj dobije poklon baš od njega.

Odlučila sam da će nam to biti i jedna vrsta zabave i provođenja vremena skupa. Uživali smo, nismo stigli sve isprintano napraviti, ali to nije bilo ni važno. Također, bila sam svjesna da je sv. Nikola bio skroman i da ne treba pretjerivati s količinom i skupoćom poklona. Važno je ono što nas On uči – da dijelimo i služimo drugima. Potiho sam u srcu zaželjela da moja obitelj dobije poklon baš od njega.

Sv. Nikola zaista donosi poklone

Deset dana prije svetog Nikole, mlađi je pokupio neku gadnu virozicu – temperaturu, prehladu i kašalj. Kako je temperatura prošla nakon par dana smatrala sam da nije potrebno voditi ga doktoru. Nakon par dana kako smo išli van s njim, navečer je dobio ponovno temperaturu koja je s jednim čepićem odmah prošla pa sam ponovno odlučila da neću posjetiti doktora. Pomislila sam kako je temperatura došla zbog toga što smo ga izveli vani. Počeo je malo hroptati dok diše i dosta je kašljao. Unatoč našem ispiranju nosa, stanje se baš i nije poboljšavalo. Moram priznati da od silnih stvari koje sam obavljala nisam tome pridavala neki značaj sve do tog famoznog 6.12. kada je u 4 h ujutro ponovno dobio temperaturu, kašljao je i povratio par puta. Malo me sve to skupa prepalo, a da stvar bude još gora i muž se nije baš dobro osjećao.

Odlučila sam ne prepuštati se strahu i osjetila sam da je sveti Nikola na djelu

„Odlično započet blagdan sv. Nikole.” – pomislila sam. Odlučili smo da ćemo odmah taj dan odvesti ga na pregled. Nakon što je stariji otvorio svoj poklon, morali smo odmah krenuti pedijatrici (mlađem sinu smo otvorili poklon u autu). Nikako nije bilo planirana takva scena. Sva sreća da smo došli na pregled jer je pokupio bronhitis i doktorica je rekla da izvadimo krvnu sliku. Također, napomenula je ako se stanje ne poboljša za dva dana da ćemo morati u bolnicu. Odlučila sam ne prepuštati se strahu i osjetila sam da je sveti Nikola na djelu. Tražila sam njegov zagovor. Toga dana muž je bio samo sat vremena na poslu jer se nije dobro osjećao. Mlađem sinu sam cijeli dan ispirala nos i inhalirala ga. Bili smo taj dan nenadano svi skupa. Doktorica je zvala da je prema krvnoj slici riječ o virozi, ali da svakako dođemo na pregled za dva dana. Nakon što mi se javila, malo mi je bilo lakše i ponovno sam pomislila da u cijeloj situaciji prste ima sv. Nikola. Tijekom cijelog dana osjetila se napetost između mene i muža te su navirale neke neriješene stvari oko kojih smo trebali raspraviti, ali nismo pronalazili vremena.

Ispunio potrebu da budemo zajedno

Na kraju dana smo se posvađali i muž je otišao leći. Bila sam ljuta, a opet sam bila svjesna da cijela situacija ne može biti slučajna. Predala sam sve Bogu. Sutradan smo se ispričali jedni drugima i bili svjesni da su se na čudesan način napetosti riješile. Osjetila sam da nam je sv. Nikola donio darove na duhovnoj razini – ispunio je našu potrebu da budemo skupa, da riješimo neke stvari. Uz to, mogli smo sada na ispravan način njegovati mlađeg sina prema naputku doktorice jer smo saznali što mu je. Ispunio je zapravo njegovu potrebu u fizičkom smislu. Uspjeli smo uz Božju pomoć i Nikolin zagovor staviti im u čizmicu poklone koji su bili pun pogodak za obojicu! Stariji je također uživao i namirio svoju želju za slatkim. Zar nije zapravo sv. Nikola dolazio onima koji su u potrebi i davao im ono što im je baš u tom trenutku trebalo?

Za Book.hr napisala Petra Bodulušić; priredila A. P.

Petra Bodulušić

Petru možete zapratiti na njezinom Instagram profilu peps_jar_of_pearls, gdje objavljuje zanimljive misli, razmatranja i vlastita svjedočanstva, a subotom možete s njom i razmatrati biblijska čitanja na osnovu onoga što je naučila u Školi molitve.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh