Recenzije knjiga

U IZDANJU FIGULUSA

Kako moliti za svoju odraslu djecu? Autorica daje konkretna rješenja! Nad svojom odraslom djecom više nemamo nadzor. Ne možemo ih natjerati da postupe onako kako mi želimo. No molitvom im možemo pomoći da čuju Boga, kako bi ih On poveo putem kojim On želi. (Autorica)

NOVO! Kako moliti za svoju odraslu djecu? Autorica daje konkretna rješenja!

Foto: Boris Rubin

 

Nije lako biti roditelj odrasloga djeteta

Nije lako biti roditelj odrasloga djeteta. Teško je, naime, znati što treba, a što ne treba učiniti za nj. Kada se potrebno umiješati? Kada činite previše? Kada su Vam očekivanja previsoka ili  pak preniska? Kada je Vaša ljubav prestroga ili nedovoljno stroga? Ponekad niste u pravu kada mislite kako postupate ispravno. Možda je to bilo ispravno za Vaše drugo dijete, no ne i za ovo.

Ustanovila sam da Vam jedino Bog može dati mudrost koja Vam je potrebna za te stvari. I dat će Vam je, budete li Ga za to molili. No prvo morate shvatiti i vjerovati kako Gospodin čuje Vašu molitvu kada molite za svoje odraslo dijete i kako će odgovoriti na nju. On je Sâm tako postavio stvari.

Ne dajte se obeshrabriti

Možda ste svoje dijete odgajali da bude dobra i bogobojazna osoba, a ono se ipak ne ponaša uvijek tako. Ili možda niste svoje dijete odgajali u vjeri, da se pouzdaje u Boga i ide Njegovim putovima pa Vam je sada zbog toga žao. Ili Vas – što je još gore – bračni drug krivi za ono što se događa pa osjećate još veću krivnju od one koju si sami pripisujete. Takav Vam je teret jednostavno pretežak. Molite Gospodina neka Vam pomogne da se prestanete okrivljavati za nešto što ste već učinili.

Recite: „Gospodine, ne mogu promijeniti ono što se već dogodilo. Pomozi mi da sada, po molitvi, učinim velike stvari za svoju odraslu djecu. Pomozi mi da se prestanem kriviti za sve ono što vidim da u njihovim životima nije kako treba. Oduzmi od mene svako obeshrabrenje.” Ne zaboravite kako obeshrabrenje nije isto što i neuspjeh. Obeshrabrenje je samo znak kako trebate više vremena provoditi sa svojim nebeskim Ocem, kako bi Vas On ohrabrio.

Ako ste tek počeli moliti za svoje odraslo dijete…

Ako ste tek počeli moliti za svoje odraslo dijete, trebat će neko vrijeme da bi njegov život krenuo novim smjerom. Ma što bilo, nastavite moliti i nemojte odustati. Iako nema jamstava kada je riječ o ishodu postupaka vođenih ljudskom mudrošću, itekako ih ima kada su posrijedi molitva i Božje srce. Molite li se Gospodaru Nemogućega za svoje odraslo dijete,  koje je samo po sebi nemoguće ili se čini kako su nemoguće prilike u kojima se našlo, to znači kako imate priliku svjedočiti čudu.

Nad svojom odraslom djecom više nemamo nadzor. Ne možemo ih natjerati da postupe onako kako mi želimo. No molitvom im možemo pomoći da čuju Boga, kako bi ih On poveo putem kojim On želi. Svojim molitvama možemo im pomoći da izbjegnu životne zamke, kao i zamke Neprijatelja, smišljene kako bi ih uništile. Molitvom nećemo ukloniti svaki problem s njihova puta. Čak i kada bi to bilo moguće, ne bi nikada odrasla i naučila nužne životne lekcije. No možemo im pomoći ostati na pravome putu, kako bi dostigli puninu za koju su stvoreni.

Autorica/ Iz knjige

Kako moliti za svoju odraslu djecu?!

Autorica daje konkretna rješenja koja obuhvaćaju gotovo sva životna područja:

  • odabir životnoga poziva
  • unutarnje borbe, ovisnosti ili emocionalne kušnje
  • rast u vjeri i molitveni život
  • brak i druge važne odnose
  • roditeljske vještine i vodstvo…

 

Stormie Omartian, poznata američka spisateljica, dijeli s nama svoja životna iskustva i spoznaje; iz njih izbija predivna ljubav koju Bog ima za nas, svoju djecu.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Osnovne informacije

Naslov: Kako moliti za svoju odraslu djecu
Autor: Stormie Omartian
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2022.
Jezik: hrvatski
Prijevod s engleskog jezika: Aleksandra Chvalovsky
Broj stranica: 280
Uvez: tvrdi
Veličina knjige: 13,5 x 20,5 cm

Najčitanije

Na vrh