Svjedočanstva

PADRE PIO – ČOVJEK NADE

Kako je Gospa ozdravila Padra Pija od tumora Život svetog Padra Pija bio je prepun misterija, neobjašnjivih događaja, nadnaravnih intervencija. Jedna od njih je događaj kada je naglo ozdravio od zloćudnog tumora pluća, od kojeg je već umirao – liječnici su mu tada prognozirali svega još nekoliko mjeseci života, a nakon ovog čuda živio je još devet godina!

Kako je Gospa ozdravila Padra Pija od tumora

Foto: padrepio.com

 

Godine 1959. Padre Pio se ozbiljno razbolio. Od 25. travnja bio je prikovan za krevet. Liječnici su bili veoma zabrinuti i prestrašeni. 2. lipnja njegovo se stanje još pogoršalo te su ga pregledala dvojica liječnika: dr. Pontini i dr. Gasbarrini. Pored njih dvojice dodatne su pretrage krajem mjeseca lipnja napravili dr. Valdoni i dr. Toniolo. Liječnici su bili jedinstveni oko postavljanja dijagnoze, a ona je bila zloćudni tumor pluća. Padru Piju je preostalo još nekoliko mjeseci života. Njegovo se zdravstveno stanje ubrzano pogoršavalo.

Nadnaravna intervencija

U kolovozu se dogodilo nešto što ne možemo objasniti drugačije nego to nazvati nadnaravnom intervencijom.

Otac Mario Mason, isusovac koji je utemeljio Marijanski euharistijski pokret, ispričao mi je:

»Putovao sam Italijom noseći kip Gospe Fatimske iz grada u grad nakon što je taj kip već proputovao cijeli svijet. U Italiju sam stigao 25. travnja, onoga dana kada se Padre Pio veoma razbolio. U Foggiu sam s kipom stigao 5. kolovoza. Odande sam za dva dana trebao poći u Benevento. Međutim, mjesni je biskup, inače star i veoma bolestan svećenik, bio veoma uznemiren jer su u to vrijeme građani otputovali na odmor izvan grada te se bojao da će na vjersku svečanost koju smo planirali, doći vrlo malo ljudi. Stoga smo odlučili odgoditi svečanost u Beneventu, a ja sam odlučio provesti još jedan dan u San Giovanni Rotondu…

 

Nastavak teksta čitajte uskoro na našem portalu!

padsre pio2 3d

Iz nove knjige o svetom Padru Piju „Padre Pio – čovjek nade“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh