Duhovnost

ON SE BRINE!

Kako iskren vjernik nalazi „lijek” za nevjeru? Sjeti se svojih problema, onoga što te muči, i reci mu: „Oče, dajem ti ovaj problem, ovaj izazov, ovaj odnos…” On to želi, na to nas potiče, i njegova su ramena dovoljno snažna za to (Ps 55)…

Kako iskren vjernik nalazi „lijek” za nevjeru?

Foto: Shutterstock

 

Kako iskren vjernik nalazi „lijek” za nevjeru? Misli koje slijede govore kako da svoje srce oslobodimo sumnje.

Odnesite svaku brigu, strah i breme Isusu – i ostavite ih na njegovim ramenima! „Svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas” (1 Pt 5,7).

Ljubljeni, ovo je osobna Božja riječ za vas: „Ne nosi to breme više nijedan sat. Ja se brinem za sve što se događa i dovoljno sam velik da sve to nosim za tebe.”

Budi potpuno uvjeren da se On brine!

Tako sam zahvalan što Bog nikada nije pod stresom niti je preopterećen! Njegova ramena mogu nositi težinu sve njegove djece u isto vrijeme; zapravo, on nas potiče da sve stavimo na njega. „Povjeri Jahvi svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti: neće dati da ikada posrne pravednik” (Ps 55,23).

Prođite sad popisom bremena (tereta) i recite Bogu: „Oče, dajem ti ovaj problem, ovaj izazov, ovaj odnos…” I budite potpuno uvjereni da se on brine!

Vjeruj u to njegovo obećanje u Riječi

Zatim, otisnite se u punoj vjeri u pisanu Riječ Božju. Prihvatite Gospodnji izazov da živite po njegovoj Riječi. „Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božjih” (Mt 4,4). Morate biti u stanju reći: „Živjet ću i umrijeti po Božjoj Riječi.”

„Onomu koji vas može očuvati od pada i postaviti neporočne i razdragane pred njegovom slavom” (Jd 24). Neka Bog preuzme breme te vas sačuva. Samo ga držite za riječ i recite mu da ćete na to staviti svoj život. Pokažite mu da vjerujete svakoj njegovoj riječi – i budite blagoslovljeni!

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh