Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kako da napravim ono ispravno, kako da „dokažem“ da mi je stalo?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, zašto mi supružnik često kaže da mi nije stalo do njega/nje? U srcu mi je stalo, stvarno bih dao/dala sve za nju/njega, no time što mi govori da mi nije stalo, što povisuje ton, što „napada“, ustvari me udaljuje od sebe. Zašto to govori, zašto govori da mu/joj nisam podrška, da ga/ju ne volim, poštujem, da uopće ne razmišljam što je njemu/njoj bitno, da ne znam kako ju/ga utješiti, podržati? Pa pokušavam pomoći, ponekad samo šutim, ponekad iskreno niti ne znam što bih trebao/trebala, ponekad napravim nešto što mislim da je ispravno, pa opet nije dobro! Kako da napravim ono ispravno, kako da „dokažem“ da mi je stalo? Sve više gubim i volju i sve me to prečesto ljuti. I to unosi toliko zbrke u naš odnos! Ma, baš se ne razumijemo i nikako da „dokažem“ da mi je stalo i često mislim da ni njoj/njemu nije stalo. Ma ne znam… Kako dalje?

Pitaj se: „Koliko iskreno želim pomoći supružniku i podržati ga, a da ništa, baš ništa ne tražim zauzvrat, za sebe? Koliko sam spreman/spremna, kada je supružnik možda tužan, bezvoljan, pod pritiskom, razmisliti i vidjeti treba li mu/joj što, a ne gledati da me optužuje?“

Želiš li to, želiš li obnoviti svoj brak?

Koliko sam spreman/spremna u takvim trenucima doći do njega/nje, zagrliti ga/ju i jednostavno, na glas, pred njim/njom krenuti moliti za nju, staviti ruku na nju/njega i zazivati Božju pomoć, onime što mi je na srcu; govoriti na glas koliko ju/ga volim i koliko želim da ju/ga Bog dotakne, da joj/mu iscijeli rane, makne strah, nadoknadi moje povrede, podigne njegov/njezin duh? Kako bi to utjecalo na nju, što misliš? Kako bi to utjecalo na tebe?

Misliš da to ne možeš ili misliš da on/ona to ne zaslužuje? Ili misliš da to neće upaliti? Bi li to upalilo kod tebe? Zar nije to upravo ono što i ti očekuješ u dubini duše, iako možda, zbog negativnih osjećaja sam/sama sebi „lažeš“ da ti to više ne treba? Itekako ti treba, itekako, ne laži sam/sama sebi i ne dopusti malodušnosti (oholosti) da te zavarava i da ti uništava život i brak. Budi mudar/mudra, moli Duha Svetoga za mudrost, odvaži se i kreni, ustraj, i vidjet ćeš čudo Gospodnje! Tako je malo potrebno, samo da otvoriš srce da Bog preko tebe djeluje – na supružnika, a samim time na tebe. Često misliš kako ne znaš što moliti, kako krenuti, bojiš se da ćeš pogriješiti, pa ništa niti ne napraviš.

Tvoj talent je otvaranje srca za supružnika

Najgore boli kad se ništa ne učini. Jer supružnik ne čita tvoje misli, kao ni ti njegove/njezine. Bolje je pogriješiti, ispričati se ako se to dogodi, nego ne učiniti ništa. Već čežnja da želiš i da se pokrećeš silno otvara put Bogu i pokazat će supružniku da ti je stalo. To će obnoviti vaš odnos! Kreni prvi/prva, ne čekaj! Ne boj se da ćeš pogriješiti. Najveća greška je pasivnost, zakopati talent koji ti je dan. Tvoj talent je otvaranje srca za supružnika. Želiš li to, želiš li obnoviti svoj brak? Ako da, kreni već danas, ako ne, onda je ustvari tvoj pogled daleko od istine i pitanje je što upravlja tvojim srcem.

Isuse, oslobodi me malodušnosti, slabosti, tromosti i daj mi snage da budem supružnik „pokretač“. Dolazim ti slab, jer „kada sam slab, onda sam jak“ (2 Kor 12,10).

O, Duše Sveti, pokreni me, oslobodi me, promijeni me, ispuni me mudrošću, snagom i vodi moje misli, riječi i djela prema supružniku.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Užasno nas često živcira pasivnost supružnika. Jer u dubini očekujemo da on/ona napravi prvi korak. I onda i mi ostanemo često pasivni i u onom svom dijelu, jer ne želimo krenuti prvi, odnosno razmišljamo: „Zašto bih ja krenuo sa svojim ako on/ona ne želi sa svojim?“ A što misliš, koga će Bog pitati za tvoj dio, supružnika? Što ako je tvoja aktivnost otvaranje puta Duhu Svetome da djeluje na brak, a ti to prepuštaš, jer, eto, zašto bi ti? Što ako to može u brak dovesti mir? Razmisli o tome i moli Duha Svetoga za mudrost i pomoć, vodstvo…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh