Osobni razvoj

ŽIVOT DAVANJA

Kako bismo doživjeli potpuno ispunjenje Božjeg nauma u sebi, trebamo naučiti – davati! Svakome tko je blagoslovljen Isus kaže: Sada blagoslivljaj druge – „pasi jaganjce moje”…!

Kako bismo doživjeli potpuno ispunjenje Božjeg nauma u sebi, trebamo naučiti – davati!Kako bismo doživjeli potpuno ispunjenje Božjeg nauma u sebi, trebamo naučiti – davati!

Foto: Shutterstock

 

 

Svi volimo slušati propovijedi i čitati knjige o Božjim blagoslovima. Istina je da Bog ima darežljivu narav i da možemo crpiti pomoć kad naučimo više o tome. Ali naše hodanje s Kristom mora nas pokrenuti iz života dobivanja u život davanja.

Blagoslovljen si – sada blagoslivljaj druge

Isus osnažuje taj prijelaz nadomješćujući naš svjetovni duh svojim vlastitim pobožnim Duhom. On nam kaže: „Blagoslovljen si i sad trebaš davati te blagoslove drugima”.

To je veličanstvena teologija – ali to može biti najteži prijelaz koji ćete ikada učiniti. Život dobivanja je lak; život davanja je težak – ali vrlo nagrađujući. Upamtimo, Isus je blagoslovio; Isus je razlomio; Isus je dao. Ovaj se proces često kvari u nama nakon prvoga koraka – ne odlazimo dalje od dijela blagoslova. Ne dopuštamo našem životu da bude slomljen pred Bogom, tako da nikada ne dospijevamo do posljednjeg koraka – davanja. Zbog toga mnogi nikada ne vide potpuno ispunjenje Božjega nauma u sebi.

„Zar ćete i vi otići?”

Tijekom Kristove službe, on je izvršio mnoga djela davanja, ali mnoštvo ga je prestalo slijediti kad je počeo propovijedati teške istine. Čak su ga ostavili i neki od njegovih učenika te je pitao Dvanaestoricu: „Zar ćete i vi otići?” (Iv 6,67). Ali Petar mu je brzo odgovorio: „Gospodine, komu ćemo otići? Ti imaš riječi vječnoga života” (Iv 6,68).

Vidite, kad je Isus s davanja prešao na zahtijevanje nečeg od svojih učenika, oni su bili prisiljeni donijeti izbor. Hoće li slijediti Isusa ili će se vratiti u svoj stari život gdje će izabrati svoj vlastiti program rada?

„Pasi ovce moje”

Program rada koji je Isus ostavio Petru bila je zapovijed: „Pasi (hrani) moje ovce”. Zapravo, rekao mu je to tri puta (v. Iv 21,16-17). Rekao mu je: „Petre, moj narod treba pomoć, dakle, njeguj ih. Hrani ih. Daj svoj život za njih.”

Isus je opunomoćio Petra za život davanja i on to isto čini i za nas.

Autor: Gary Wilkerson

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh