Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kada se nađemo u nekim situacijama u kakvima smo bili prije, taj pritisak kao da se javi ponovno i tada se počnem bojati, osjećati se slabo…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Danas ti predajem svaki osjećaj bezvrijednosti u braku, Gospodine, i svoj i supružnikov. Shvaćam da se i ja moram mijenjati, da nije sve kriv suprug / kriva supruga. No, često me zbog trenutaka u kojima smo se izranili, povrijedili, u kojima se nismo razumjeli, muči taj osjećaj manje vrijednosti, taj pritisak koji ponekad doslovno osjećam u prsima, na tijelu, taj osjećaj slabosti; jednostavno kao da mi snaga kopni. I kada se nađemo u određenim situacijama u kakvima smo bili prije, taj osjećaj, taj pritisak kao da se javi ponovno. Počnem se tada bojati, osjećam se slabo, smatram da me suprug/supruga ne razumije, pitam se zašto ne poduzme ovo ili ono, zašto ne shvaća da od njega/nje očekujem da reagira, da postupi drugačije.

Ali vidim da bez tebe, Gospodine, neću moći prijeći preko toga

I bojim se često, osjećam se nesigurno, bezvrijedno pa me sve to dovede do toga da gubim volju, jednostavno kao da me taj osjećaj zarobljava. A ne želim to, želim biti slobodan/slobodna za svoga supružnika, da mogu funkcionirati u ljubavi, da mogu shvaćati da on/ona ne može čitati moje misli, da se vjerojatno i on/ona često boji i osjeća upravo kao ja. Ali vidim da bez tebe, Gospodine, neću moći prijeći preko toga, iako silno želim postupati drugačije. U tim situacijama ne želim dopustiti napastima i mislima da me zavedu i da me na temelju osjećaja manje vrijednosti opet uvuku u grijeh, pa da mi se uslijed svega toga stvori kriva slika o supružniku. No često, umjesto da razumijem, ja počnem napadati, optuživati, još se više osjećam nevoljeno, slabo, odbačeno. A moj supružnik u određenim situacijama vjerojatno nije svjestan ni da sam ja nešto očekivao/očekivala niti što očekujem.

Daj da budem suprug/supruga slobodna srca, svjestan/svjesna svojih emocija, svega što si mi dao, Gospodine

Da, možda bih trebao/trebala bolje znati, shvaćati, truditi se, ali priznajem da i ja padnem i da ne dajem njemu/njoj uvijek ono što mu/joj treba, i da često ne razumijem ako mi ne kaže.

Isuse, dubine moga srca traže tvoju ljubav, traže tvoju nježnost, traže tvoju vrijednost i veličinu, da me iscijele od svakog osjećaja manje vrijednosti, bezvrijednosti, jer to nisam ja, to ne želim biti ja. I u tvoje Ime proglašavam slobodu svojih emocija, srca, duha, duše i tijela. Daj da budem suprug/supruga slobodna srca, svjestan/svjesna svojih emocija, svega što si mi dao, Gospodine, kako bih mogao/mogla biti slobodan/slobodna u svakom dijelu svoga srca. Molim te i za srce svoga supruga / svoje supruge! Molim te, dotakni njegovo/njezino srce u svakom dijelu u kojem se osjeća bezvrijedno, odbačeno, napose od mene. U tvoje Ime proglašavam potpunu slobodu njegova/njezina srca!

Uvedi nas u svoju slobodu, Kriste, uvedi naš brak u slobodu, slobodu od svijeta, ljudskih obzira, naših krivih zaključaka proizašlih iz neznanja ili rana. Prihvaćam tvoju slobodu, Kriste!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Iako određene stvari uspijemo riješiti, iako shvatimo da smo pogriješili i ispričamo se jedno drugome, iako se izmirimo, i dalje ponekad osjećamo da nas određene situacije „tište“. Možda ih niti nismo riješili, i te nas situacije silno obeshrabruju, opterećuju, izazivaju u nama taj osjećaj manje vrijednosti.

Sam/sama se ne mogu riješiti te rane, tog tereta koji je u meni, sam/sama ne mogu gledati supruga/suprugu „ispravnim očima“. Silno mi smetaju neki njegovi/njezini postupci, koji najčešće nisu zlobni, ni namjerni, već obrambeni; on/ona ponekad jednostavno ne zna što mi treba, a ja ga/ju optužim.

Predajem ti, Isuse, taj osjećaj, predajem ti ga u potpunosti i molim te, uzmi ga; iscijeli me, ozdravi me, daj mi mudrosti, daj da progledam. Želim ustrajati!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh