Duhovnost

SV. ELIZABETA OD TROJSTVA

Kada je duša uistinu slobodna

Foto: Shutterstock

 

… mislim da moramo živjeti nadnaravno, to jest nikada djelovati ‘naravno’, ako želimo postići idealni život duše. Treba biti svjestan da se Bog nalazi u najdubljoj našoj nutrini i prilaziti svemu zajedno s Njim. Tada nikada nećemo biti svakidašnji, sve ako izvršujemo najobičnije čine, jer ne živimo u tim stvarima, nego ih nadvisujemo. Nadnaravna duša nikada ne raspravlja s drugotnim uzrocima, nego samo s Bogom. Kako je njen život pojednostavljen, kako se ona približava životu blaženih duhova, kako se oslobodila same sebe i svih stvari, sve se za nju svodi na jedinstvo, na ono ‘jedno potrebno’ (Lk 10,42), o kojemu je učitelj govorio Magdaleni. Tada je ona uistinu velika, ona je uistinu slobodna, jer je ‘uključila svoju volju u volju Božju’.

sv. Elizabeta od Trojstva

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh