Duhovnost

DAVID WILKERSON

Kad osjetiš da ti se đavao približava sve više, znaj da ti je tada Gospodin još bliže Bog nas ljubi i neprestano je blizu nas! Kad tu istinu primimo u srce, nestaje svaki strah i tjeskoba!

Kad osjetiš da ti se đavao približava sve više, znaj da ti je tada Gospodin još bliže

Foto: Shutterstock

 

„Primiču se koji me nepravedno progone, daleko su oni od Zakona tvojega. A ti si blizu, Jahve, i vjerne su sve zapovijedi tvoje” (Ps 119,150-151).

U ovom odlomku slavna je istina koja može promijeniti vaš život donoseći vam mir i dajući vam odmor iznad svega što ste ikada iskusili. Vidite, kad jednom shvatite istinu Božje neprestane blizine – da vas ljubi i neprestano je blizu vas – sav strah i tjeskoba morat će otići!

U ovom tekstu David vidi kako se zlikovci sve više primiču kako bi ga razorili i uništili. On kaže: „Zli, pokvareni grešnici, koji smišljaju urotu protiv mene, krenuli su na mene da me potpuno unište i sad napreduju. Svuda su oko mene i njihova se snaga pojačava.”

Svi mi imamo takva neprijatelja, neprijatelja naše duše, đavla. On uvijek ima samo jedan cilj: uništiti djelo Božje te zavesti i obeshrabriti njegov narod.

Sotona neće biti zadovoljan dok ne vidi potpuno uništenje i pad svake pobožne službe, crkve i pravog vjernika koji ljubi Isusa. Sotonski demonski duhovi nisu samo đavolčići koji hodaju okolo čineći život jadnim. Ne, sotonin cilj je daleko ozbiljniji. On je naumio potpuno uništenje Crkve Isusa Krista. Njegov jedini cilj je srezati nas tako da ne ostane ništa osim uspomene.

Đavao je bio u tom naumu jasan čak i s Isusom. Poduzeo je hrabre pokvarene korake iskušavajući Sina Božjeg. I on će pokušati sve kako bi uništio sve ono što je pravedno i sveto. On se nikada ne zaustavlja! Uvijek postoji neki plan iz pakla.

Ono kroz što možda prolazite uobičajeno je za mnoge. Kako je dobro znati da je Bog spremniji održati svoja obećanja nego đavao uništiti vas. Uistinu, što se neprijatelj više primiče, Gospodin je još bliže!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Najčitanije

Na vrh