Najave

ŠTUJE SE OD DAVNINA

Jeste li čuli za čudotvorno Raspelo u Karlovcu? Glasovito je radi velikih milosti Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna održat će se posveta pred Raspelom i molitva razapetom Gospodinu za zaštitu i prestanak pandemije.

Foto: Franjevci Karlovac – župa Presvetog Trojstva/Facebook


U karlovačkoj franjevačkoj crkvi Sv. Trojice u kapeli Gospe Lurdske nalazi se čudotvorno Raspelo – vrlo glasovito radi velikih milosti i štovanja od davnina.

Raspelo je 1767. godine, kada je nestala kuga iz 1765. godine, uneseno u kapelu Sv. Križa u Rakovcu s obližnjeg mjesta gdje je stajalo od 1730. godine. Ondje su ga postavili u vrijeme još jedne teške epidemije kuge 1730-tih godina. Bilo je to vrijeme kada su se i ondašnje škole zatvarale, a mise se slavile pod posebnim mjerama.


U crkvu sv. Trojice preneseno je 1957. godine i od tada se nalazi u kapeli Gospe Lurdske u crkvi u Karlovcu.


POSVETA I MOLITVA PRED ČUDOTVORNIM RASPELOM

Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna održat će se posveta pred Raspelom i molitva razapetom Gospodinu za zaštitu i prestanak pandemije.

Pod večernjom sv. Misom u 18,30 sati vjernici će učiniti zajedničku posvetu pred tim čudotvornim Raspelom i moliti raspetog Gospodina po kojem je i sramota križa uzvišena, za zaštitu u ovo vrijeme pandemije, kao i za prestanak same pandemije kod nas i u svijetu.

“I nas, naš Spasitelj čeka raširenih ruku, tako tiho, šutljivo, pognute glave i krvava tijela”, poručuju karlovački franjevci.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh