Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Jesam li svjestan/svjesna da vidiš svaki trud u braku i da ćeš ga nagraditi, ako ustrajem? No zašto često padnem?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Koliko puta sam pomislio/pomislila, zašto da se trudim ako druga strana često ne vidi, ne reagira odmah? Koliko puta zaključim kako nema rezultata i onda odustanem? Koliko puta su mi drugi govorili, čemu se trudiš, pusti to, zavređuješ ovo, ono, imaš i ti dostojanstvo? Koliko često sam upravo takve svoje i tuđe stavove uzeo kao nešto što će me osloboditi, kao nešto što je konačno rješenje. I onda sam upao/upala u zamku, i to toliko puta, predao/predala se, jer možda nisam vidio/vidjela rezultate koje sam očekivao/očekivala. Time sam ustvari odustao/odustala od supružnika, odustao/odustala od braka, odustao/odustala od onoga za što sam stvoren/stvorena i često sam za to krivio/krivila i supružnika i tebe, Bože, a da toga nisam niti bio svjestan/svjesna.

I što će mi moje misli, emocije i svijet sad nametnuti kao opravdanje za to da ja ne krenem i ne ustrajem prvi/prva?

Kada mi treba vremena, kada sam u teškoj situaciji, kada trebam razumijevanje i nečiju „upornost“, kada trebam supružnika, bih li volio/voljela da on/ona tako postupa prema meni i da odustane? I što će mi moje misli, emocije i svijet sad nametnuti kao opravdanje za to da ja ne krenem i ne ustrajem prvi/prva? Zašto bih ja morao/morala? Upravo zato da mnome ne bi upravljale laži svijeta, koji ne poznaje Boga i njegovu volju, ni za moj život, ni za moj brak niti za Vječni život nas oboje, jer dani smo jedno drugome da kroz sve što prolazimo, i lijepo i ružno, steknemo jedno s drugim Vječni život. Pa zar nisam rekao/rekla, u dobru i zlu? Zašto padam pod laž kako nema rezultata ako i odlučim truditi se, kada mi Bog izričito kaže: „Tko sadi i tko zalijeva, jedno su; a svaki će po svome trudu primiti plaću. Jer Božji smo suradnici: Božja ste njiva, Božja građevina.“ (1 Kor 3,8-9)

Jesam li svjestan/svjesna da sam ja pomagač, kao što mi tvoja Riječ kaže, u tome da ti spasiš moga supružnika, a samim time i mene?

Zar mislim da Bogu nije stalo do moga braka, zar mislim da sam/sama mogu ili trebam voditi i spašavati svoj brak? Pitam se, jesam li uistinu predao/predala svoj brak, Bože, tebi, jesam li priznao/priznala da bez tebe ne mogu, jesam li svjestan/svjesna da sam ja pomagač, kao što mi tvoja Riječ kaže, u tome da ti spasiš moga supružnika, a samim time i mene? Jesam li svjestan/svjesna da vidiš svaki trud i da ćeš ga nagraditi, ako ustrajem? Zar ne vidim da nisi ravan svijetu, koji sve gleda samo preko rezultata, a kad ih nema, kada nema koristi, odbacuje nas?! Zar ne činim upravo to, odbacujem brak, svetost zajedništva kada tako postupam? Ne želim se i ne trebam osuđivati, ali gdje je moje srce, na čemu sam utemeljen/utemeljena? Oprosti mi, Bože, što se daleko više uzdam u sebe i što očito ne poznajem tvoju ljubav i tvoje milosrđe.

Želim od ovog trena, kroz ovaj brak, kroz svoj život, krenuti s tobom, drugačije. I molim te, ispuni me Duhom Istine

Dao si mi brak i supružnika kao dar, a ja sam često nezahvalan/nezahvalna. Oprosti mi! Ne želim se opterećivati greškama, ne želim se pitati zašto možda neke stvari nisam shvatio/shvatila prije, već želim od ovog trena, kroz ovaj brak, kroz svoj život, krenuti s tobom, drugačije. I molim te, ispuni me Duhom Istine, neka Duh Istine preko mene ovoga trena blagoslovi i moga/moju supruga/suprugu, neka obnovi temelje našeg braka, neka slomi svaku laž svijeta i sotone, koju smo prihvatili, neka temelj našeg braka bude milosrđe i ustrajnost u iskazivanju dobrih djela, a ja želim ustrajati prvi/prva, do kraja. Silno te molim da mi pomogneš u tome, Gospodine! Hvala ti za moga supruga/suprugu, hvala ti od srca!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Svaki trud, napor, odricanje, Bog vidi. Mnoge stvari su na Bogu da ih učini, On je taj koji u konačnici daje rezultat jer, kako sam kaže, bez njega ne mogu učiniti ništa. Zašto onda često odustajem ako ne vidim rezultat, kad mi Bog kaže da budem ustrajan/ustrajna i da gleda moja nastojanja? Laž vodi moje osjećaje, razabiranja, odluke i stavove, prečesto! O Bože, smiluj se meni grešniku, dolazim ti, ovakav/ovakva kakav/kakva jesam. I molim te, iscijeli mene i moga supružnika svojim milosrđem, otvori mi Oči!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh