Duhovnost

DAVID WILKERSON

Jedino što može prekinuti sušu u tvom srcu Nije dovoljno znati da nas Otac ljubi; nije dovoljno vjerovati svim njegovim obećanjima; nije dovoljno znati da želimo Gospodina sa svime što je u nama. Mora postojati nešto više…

Jedino što može prekinuti sušu u tvom srcu

Nisam morbidan; nemam želju za smrću. Nije to noćna potištenost. Nikada nijednom nisam posumnjao u svoje vječno spasenje. Ali sumnjam u svoju sposobnost da razumijem kako Bog djeluje. Uvijek osjećam silu njegove velike ljubavi. I u mojim najsušim razdobljima osjećaj njegove ljubavi za mene gotovo me svladava. Nije dovoljno znati da nas Otac ljubi; nije dovoljno vjerovati svim njegovim obećanjima; nije dovoljno hodati u vjeri; nije dovoljno znati da želimo Gospodina sa svime što je u nama. Mora postojati nešto više.


Mora postojati blizina Gospodnja; mora postojati tihi glasić i radost u nama kad ga čujemo. Mora postojati spoznaja da ne samo da on prebiva u nama već da je i njegova Riječ u našim ustima. Srce mora osjećati njegovu toplinu. Struja Božje nazočnosti mora ispunjavati prostoriju. Suze koje su se skupile u nama moraju naći oslobođenje. Radost Isusova mora proći kroz sve vijuge našeg uma. Srce mora znati da on dolazi voditi, utješiti i pomoći u vrijeme potrebe. Ne smije postojati ni sumnja ni pitanje hoće li Bog doći i biti u zajedništvu sa svojim slugom.

Bez blizine Božje nema mira. Suša se može prekinuti jedino rosom njegove slave. Očaj se može rastjerati jedino sigurnim uvjerenjem da Bog odgovara. Oganj Duha Svetog mora ugrijati um, tijelo i dušu.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh