Vijesti

ZASTRAŠUJUĆE

IZDANA DJEČJA KNJIGA ZA PRIZIVANJE DEMONA Autor inspiraciju pronašao u crnoj magiji, evo što kažu egzorcisti

Foto: Shutterstock

 

Prošle je godine objavljena knjiga za prizivanje demona, a namijenjena je djeci od pete do desete godine. Knjiga bi im trebala „pomoći“ pri izbjegavanju stvari koje im „nameću“ roditelji. Kratak opis knjige, koji stoji na Amazonu, glasi:

„Ne želite noćas iznijeti smeće? Možda ste zakopani u domaćim zadaćama? Možda je baš taj velik nasilnik pravi dragulj? Zgrabite svoje olovke i crtanjem prizovite neke demone! Ova paranormalna parodija ispunjena je smiješnim, duhovitim duhovima, a ne zastrašujućim!“

Crtanjem pečata i prizivanjem demona, djeca mogu svoje roditelje podvrgnuti svojoj volji. Mogu postati „svemogući“ i tako upravljati svima

Neki kritičari tvrde da je to samo puka zabava i da je knjiga napisana kao parodija. No znaju li djeca te dobi što znači riječ parodija? Kako djeci objasniti da je prizivanje demona opasno?

Djeca iz knjige mogu naučiti crtati pečate kojima prizivaju određenog demona. Crtanjem pečata i prizivanjem demona, djeca mogu svoje roditelje podvrgnuti svojoj volji. Mogu postati „svemogući“ i tako upravljati svima, bilo da žele dobiti novu igračku ili odgoditi svoje zadatke.

Autor ove knjige inspiraciju je pronašao u masonskoj crnoj magiji. Pečati su dio crnomagijskih simbola koji su prvi puta objavljeni u masonskoj knjizi Goetija iz 17. stoljeća.

Time možemo vidjeti da autor nije imao na umu napraviti parodiju, niti potaknuti bezopasnu dječju igru.

Kratka recenzija knjige

Autor Leighton pokušava zainteresirati svoje čitatelje kroz ovaj razigrani vodič koji dočarava kako signalima, koji služe kao telefonski broj, dozvati duhove. Demonima je potreban specifičan poziv (primjerice, demon Corydon zahtjeva znak nacrtan u jarko crvenoj boji, poput klaunova nosa, po mogućnosti crtan kada se s nekim grlite) i izražava specifične karakteristike – od pragmatičnih do grubih. Demon Quazitoro je stručnjak za pronalaženje stvari, a demon Spanglox nudi najbolje modne savjete. Leightonovi demoni su naoružani, oštra zuba te potiču djecu da i sami stvore svoje demone…

Komentar egzorcista

Na stranicama Matrix Worlda oglasili su se neki egzorcisti koji naglašavaju da se s demonima ne smije igrati. Djeca koja prizivaju demone izgubit će svoj identitet te će ih se psihološki i duhovno ubiti. A onaj koji daje djeci tu knjigu, sam je po sebi saveznik demona.

Sva učenja o odgoju djece tu padaju u vodu. Ljudske vrijednosti gube svoj smisao.

Kakav će svijet postati i kakvi će se rituali postići ako djeca, koja ne znaju ništa o crnoj magiji, počnu prizivati demone da bi postali bolji?

Tea Tišljarić: Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh