Svjedočanstva

'POZOVI ME'

IZ ŽIVOTA MARIJANA ARHARA ‘Ona zgrada koju si htio kupiti – ostavi se tog posla’ Svjedočanstvo iz knjige o životu Marijana Arhara, svećenika i egzorcista

IZ ŽIVOTA MARIJANA ARHARA 'Ona zgrada koju si htio kupiti – ostavi se tog posla'

Foto: Shutterstock

 

„Namjeravao sam kupiti poslovnu zgradu. Kad sam vozio Marijana po Zagrebu, uvijek smo prolazili pokraj nje pa sam ga pitao što misli o tome. A on je samo šutio i molio. Prošlo je nekoliko mjeseci i pregovori su dobro napredovali. Za dan-dva sam imao namjeru potpisati kupoprodajni ugovor. U međuvremenu smo Marijan i ja išli na zagrebački Kaptol i on mi je, bez ikakva povoda, iz čista mira rekao: ‘Ona zgrada koju si htio kupiti – ostavi se tog posla.’ Isprva nisam shvatio o čemu govori. Rekao sam mu da potpisujem ugovor za dan ili dva i da bi bilo neozbiljno sada odustati jer su se i u upravi banke već svi složili. Na to je on odgovorio: ‘Rekao sam ti što mislim, a ti radi kako želiš!’ Uslijedila je neprospavana noć. Imao sam na raspolaganju savjet starca koji se nimalo ne razumije u poslovanje i sve tržišne pokazatelje koji nikad nisu bili bolji. Unatoč tome, odlučio sam poslušati Marijana i poslao sam bankama negativan odgovor. … Da sam tada kupio zgradu, propao bih jer je šest mjeseci poslije započela kriza i svi koji su tada ulagali propali su.

Za Marijana mogu reći da nije govorio ako nije osjećao izravan poticaj Duha Svetoga. Mogli ste ga uvijek iznova pitati istu stvar, ali on je samo šutio, činilo se da vas ignorira… No nije bilo tako. Kad bi pak odgovorio, bilo je toliko duboko da smo svi znali da odgovor dolazi od Duha Svetoga.“

 

Ivan iz Zagreba

Iz knjige „Pozovi me. Zapisan u životima mnogih – Marijan Arhar, svećenik i egzorcist“, autorice Helene Reberc. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUSTI! Knjigu možete, do 18. prosinca 2022., nabaviti po sniženoj cijeni za 80 umjesto 100 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh