Duhovnost

PRIPREMLJENI RADOŠĆU

Isusu je najdraža ova priprema za svetu pričest Kada s posebnim predanjem pristupamo svetoj pričesti, mi doživljavamo „kolika je vrijednost zajedništva s Kristom… jer nema ništa učinkovitije za napredovanje na putu prema svetosti“

Foto: Pixabay

 

„Kada je Isus došao, bacila sam se u njegov zagrljaj kao maleno dijete… Kada sam molila Isusa oproštenje što se nisam pripremila za svetu pričest, već stalno mislila kako ću što prije podijeliti tu svoju radost, Isus mi je rekao: ‘Najdraža mi je ovakva priprema kojom me primaš u srce.’“ (Dn 1824)

Razmatranje

Sveti Maksimilijan Kolbe je jednom rekao: „Kad bi anđeli mogli zavidjeti, zavidjeli bi nam na svetoj pričesti.“ Naša srca trebaju biti puna radosti kada primamo tijelo, krv, dušu i božanstvo Isusa Krista u svetoj pričesti.

Kada s posebnim predanjem pristupamo svetoj pričesti, mi doživljavamo „kolika je vrijednost zajedništva s Kristom… jer nema ništa učinkovitije za napredovanje na putu prema svetosti“

Ne postoji veći dar koji možemo primiti. Sveta Faustina govori: „Sve što je u meni dobro čini sveta pričest. Njoj sve zahvaljujem. Osjećam da me je taj sveti Oganj potpuno promijenio“ (Dn 1392). Kada s posebnim predanjem pristupamo svetoj pričesti, mi doživljavamo „kolika je vrijednost zajedništva s Kristom… jer nema ništa učinkovitije za napredovanje na putu prema svetosti“ (sveti Pavao VI., Mysterium Fidei, rujan 1965.). Ne smijemo olako shvaćati pripremu za svetu pričest, jer ona je daleko važnija nego što mislimo.

Molitva

Gospodine, želim te primiti s istom radošću i čistoćom naše Gospe, s revnošću svetih, s ljubavlju anđela i s istim žarom svetih duša u čistilištu.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh