Osobni razvoj

ISUSOVO PISMO TEBI

„Te noći došao sam na svijet kako bi ti jednog dana mogao doći u Kraljevstvo…” „Te noći, dijete Moje, mislio sam na tebe. Mislio sam na tvoje divno lišce, prekrasne oči i prelijepi osmijeh. Mislio sam na tvoju djetinju i nevinu dušu, koja traži smisao života. Mislio sam na tvoj život i na tvoje probleme i rane. (…) Mislio sam kako ćeš biti sretan što sam došao radi tebe, kako bih te mogao jednog dana pozvati k Sebi.”

„Te noći došao sam na svijet kako bi ti jednog dana mogao doći u Kraljevstvo…”

Pripremaš li se za najljepši blagdan u godini? Jesi li već kupio darove za svoje bližnje, ukrasio dvorište, ispekao kolače? Je li kuća uredna, čista, pometena? Je? To je lijepo.

Treba uredno dočekati Božić. A reci, kako si svoje srce pripremio za ovaj predivan blagdan? Jesi li odlučio darovati koju toplu riječ, ugodnu gestu ili podariti svoje dragocjeno vrijeme bližnjemu? Jesi li ukrasio svoju dušu?

Je li tvoje srce uredno i čisto, spremno da Me dostojanstveno dočeka?

*

Te noći, dijete Moje, ušao sam u svijet pod krovom trošne štalice, da bi ti jednoga dana mogao doći u veliko Kraljevstvo Moga Oca. Rodio sam se od žene, da bi ti bio nanovo rođen od Duha Svetoga. Krstio sam se u vodi, da bi ti bio kršten i vodom i vatrom. Plakao sam, da bi se ti mogao smijati. Bio sam siromašan, da bi ti mogao uživati vječna dobra. Radio sam, kako bi ti jednoga dana bio stostruko nagrađen za svoj rad. Propovijedao sam, kako bih te vratio k sebi. I na kraju, umro sam kako bi ti živio.

Te noći, dijete Moje, pokazao sam koliko Mi je stalo do tebe. Koliko si Mi beskrajno dragocjen i koliko te volim. Rodivši se u betlehemskoj štalici, odbačen od sviju, uzeo sam na sebe teret čovječanstva. Samim začećem pristao sam na muku i patnju da podnesem svaki grijeh koji si ti, čovječe, počinio u svojoj slobodnoj volji. Podnio sam svaki udarac koji si mi zadao svojim grješnim načinom života, svojim ružnim riječima ili nečistim mislima.

Te noći, dijete Moje, došlo ti je spasenje. Spas kojega nisi ni svjestan. Znaš li, da Ja tada nisam došao na svijet, ti bi se rodio, živio i umro? Ali nakon smrti ne bi prešao u Vječni život, već u vječnu propast. Shvaćaš li da sam trideset i tri godine proveo na ovoj zemlji da bi ti mogao doći k Meni? Toliko te ljubim.

Te noći, dijete Moje, mislio sam na tebe. Mislio sam na tvoje divno lišce, prekrasne oči i prelijepi osmijeh. Mislio sam na tvoju djetinju i nevinu dušu, koja traži smisao života. Mislio sam na tvoj život i na tvoje probleme i rane. Mislio sam na tvoj odnos s drugima i na tvoj odnos sa Mnom. Mislio sam kako ćeš biti sretan što sam došao radi tebe, kako bih te mogao jednog dana pozvati k Sebi.

Te noći, dijete Moje, dao sam obećanje. Obećanje da te nikada neću napustiti. Da ću uvijek biti uz tebe, čak i onda kada ćeš Me ti sam odbaciti. Obećao sam da ću te uvijek čekati, koliko god bio daleko od Mene. Da ću te uvijek voljeti, koliko god ti Mene mrzio. I znaš što? Ja svoja obećanja ne kršim.

S ljubavlju, Tvoj Isus.

Autor: Viktorija Kralj; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh