Duhovnost

TAKAV NAM JE VELIKI SVEĆENIK TREBAO

Kako je Isusova krv oprala svu našu nepravednost Hvala ti, Brate, što si nas po svojoj žrtvi zaodjenuo u „plašt” pravednosti... Kakva veličanstvena zamjena!

Kako je Isusova krv oprala svu našu nepravednost

Foto: Shutterstock

 

U duhovnom svijetu ne postoje vremenske i prostorne udaljenosti. Kada se je Isus nakon svog uskrsnuća ukazao učenicima, nazvao ih je braćom i rekao: „Pogledajte moje ruke i moje noge: ja sam, ja glavom! Opipajte me i ustanovite! Duh nema mesa ni kostiju kao što vidite da ih ja imam” (Lk 24,39).

Zapazi da je Isus rekao da duh nema mesa ni KOSTIJU. On nije rekao da duh nema krvi i mesa, kao što je to uobičajeno reći. Naprotiv, želio je istaknuti činjenicu da je Njegova krv bila izlivena u podnožje križa i da je on, ušavši u prostor iza zastora u nebesima, obavio svoju službu pred Božjim prijestoljem. Ušavši s vlastitom krvlju u Svetinju nad svetinjama, Gospodin je UNIŠTIO naš grijeh. Njegova krv je OPRALA svu našu nepravednost.

Zbog Njega možemo ući u Svetinju nad svetinjama

Novi Savez je stupio na snagu. Sada „…mi snagom krvi Isusove otvoreno možemo ući u Svetinju nad svetinjama – taj novi i životonosni put on nam je otvorio kroz zastor, to jest kroz svoje tijelo – i budući da imamo velikog svećenika koji je postavljen nad kućom Božjom, pristupajmo k njemu iskrena srca i sa sigurnim uvjerenjem pošto smo očistili srca od zle savjesti i oprali tijelo čistom vodom” (Heb 10,19-22).

Naš grijeh je uništen. Ti i ja smo zaodjenuti u „plašt” pravednosti koji nam je dao naš Brat u Krvnom savezu. Kakva veličanstvena zamjena!

U odjeći koju Otac tako dobro poznaje, ti i ja možemo smjelo pristupiti k prijestolju milosti!

Taj najveći i najsvetiji događaj u povijesti svijeta dogodio se je zbog nas

Isus je primio naš „plašt” grijeha i smrti, ali nije ostao u njemu. U Bibliji piše da je On skinuo te prljave haljine te da je sada „ovjenčan slavom i čašću” (Heb 2,9).

„Zato ga Bog uzdiže na najvišu visinu i dade mu jedincato ime koje je iznad svakog drugog imena, da se Isusovu imenu pokloni svako koljeno nebeskih, zemaljskih i podzemaljskih bića, i da svaki jezik prizna – na slavu Boga Oca: Gospodar je Isus Krist” (Fil 2,9-11).

Isus sada sjedi Ocu s desne strane. On je upravo onakav veliki svećenik kakav nam je bio potreban. „Na plećima mu je vlast”. Kao Veliki svećenik, Krist na svojim ramenima i u svom srcu nosi naša imena. Bog je u Njemu prihvatio sve one koji su ga priznali svojim Spasiteljem i Gospodinom i koji su primili očišćenje Njegovom krvlju.

Taj najveći i najsvetiji događaj u povijesti svijeta dogodio se je zbog nas. Svi ljudi koji ne budu priznali Isusa kao svog Zastupnika pred Bogom morat će snositi strašne posljedice. Božja Riječ kaže da će svatko, tko se ne nađe upisan u knjizi života, biti bačen u ognjeno jezero (Otk 20,15). Nikakva humanistička filozofija ne može ublažiti tu istinu.

Najčitanije

Na vrh